Min arbetsvardag

Det hemliga språket

Patienten är klar för idag och tandläkaren sitter och skriver i journalen. Bakom munskyddet hörs ”mummel mummel”, varpå jag säger ”Va?”, och får lite tydligare mummel till svar. Jag funderar ett slag, högst konfunderad, innan jag frågar ”Ursäkta, men sitter du och pratar om peppargröt?!”. Nej då, jag skulle visst sätta upp tid för prep och avtryck!

Det är lustigt hur man lär sig att ordlöst tyda varandra då man jobbar tätt och intensivt ihop dagligen. Ett litet ryck med handen i luften och jag tar fram en ficksond. Men samma signal kan också betyda tandstensinstrument, det gäller att hänga med. Ibland blir det heltokigt och jag måste fråga om vi verkligen ska ha en ficksond att borra med, haha! Men det kanske är ett sätt att kolla om jag är vaken. 😉

Någon dag borde jag göra en liten parlör för eventuella nyanställda med tecken, ljud och förklaringar till dem.
”En liten parlör i hur tandläkaren säger och gör.”

handalfabetet

Har ni något speciellt sätt att kommunicera på under behandlingar? Vore så roligt att få höra om!

2 Comments

 • Reply
  Anna
  2 februari, 2015 at 18:58

  Äährm.. ”Pinnen, tack!”

  • Reply
   Johanna
   4 februari, 2015 at 09:55

   Hahahaha den var bra! XD

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.