Hälsa Tips

Förkylningsmetoder

Firar helg med förskräcklig förkylning. Vill mest ligga under fluff-filten med katten, men först ska jag dela med mig av mina metoder för att råda bot och lindring mot förkylning. För inte vill vi luta oss över patienten med droppande näsa, inte ens om munskyddet fångar upp det!

forkylningsteDRICK: Fyll tesilen med riven ingefära och låt stå i hett vatten ca fem minuter.  Lägg i citronskivor och mycket honung!

tomatsoppaÄT: Är man trött och hängig ska man göra det lätt för sig. Campbells tomatsoppa är perfekt och du lägger bara till några egna dunderkryddor. Pressa 2-3 vitlöksklyftor, hacka färsk chili efter behag och ha i rikligt med färsk basilika.Lägg i allt från början då soppan bara ska värmas och det går fort.

ŢuicăINHALERA: Precis fått prova detta och det fungerar så himla bra, bästa huskuren! Det är rumänskt plommonbrännvin (Ţuică) som du värmer upp i en kastrull, häller i ett glas och andas in ångan. Det känns kan jag lova men är värt det. Helt plötsligt kunde jag andas igen. Sedan kan man såklart dricka upp den varma spriten som bakteriedödare. (Nej, inte hela flaskan!) Nu är det väl inte så lätt att få tag i detta om man inte har kontakter åt det hållet, men det finns nog liknande kryddstarkt brännvin att ta till. 😉

No Comments

    Dela gärna med dig av dina tankar med en kommentar!

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    %d bloggare gillar detta: