Läsarfrågor Studera till tandsköterska

Frågor från blivande student

Det kom några frågor, ska svara så duktigt jag kan. 🙂

Hur lång var din utbildning?
Jag vet inte exakta veckor, men tre terminer heltid.

Fick du jobb snabbt?
Ja, jag hade jobb innan examen, på kliniken jag praktiserat på. Det var hösten 2011.

Är det någon speciell personlig egenskap man ska ha för att passa som tandsköterska?
Det är en stor fördel att vara social och ha ett intresse för andra människor då jobbet i mångt och mycket går ut på möten med människor. Empati och lugn skulle jag också säga är bra att ha.

Har du tips på någon bok man kan läsa för att lära sig mer om yrket för att se om det är vad man vill jobba med?
Jag kan inte riktigt komma på någon. De flesta böcker jag läst inom ämnet är väldigt fackmannamässiga och jag vet inte om de skulle ge inblick i yrket för en ”utomstående”. Kanske kan du bläddra i ”Odontologisk Ordbok”, eller någon om profylax i tandvården. Titta vad de har på biblioteket. Någon annan med tips? Varför inte fråga om du får göra studiebesök på en tandvårdsklinik nära dig?

Utöver att det är patienter man arbetar med, är det också självständigt arbete? (Osäker på om jag tolkat frågan rätt…)
Som tandsköterska kan du jobba själv med patient,  t ex med information, rengöring och sådant tandläkaren delegerar till dig. Sedan är det också självständigt arbete utanför själva behandlingarna. De kan variera stort från klinik till klinik. Du kan läsa min lilla sammanfattning om en arbetsdag här:
Min dag som tandsköterska

Discomfort

Annons

No Comments

    Dela gärna med dig av dina tankar med en kommentar!

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.