Hälsa

Jag hade fel, hoppa inte!

Det blev en snabb utvärdering angående att hoppa hopprep som träning efter graviditet och med bäckenbottenproblem. Don’t do it! För det första så testade jag ett minipass med hopprepet, för det andra så blev jag avrådd av fysioterapeut Mia Fernando från bloggen BakingBabies. Läste precis ett inlägg av henne här, och inser att jag bör välja en annan träningsform. Tack för att du finns och sprider kunskap om detta Mia, vi behöver dig! Har hämtat så otroligt mycket kunskap och råd från BakingBabies om kvinnohälsa i samband med graviditet.

Dagen efter att jag hoppade rep kändes det inte direkt i själva underredet, men sedan kom värk och stelhet i nedre delen av ryggen som jag är ganska säker på beror på hoppandet. Ett dygn senare, igår alltså, hade jag värk i bäckenbotten som jag tyckt att jag inte haft på länge. Är fortfarande stel i ländryggen idag och det är fan sluthoppat! Men nu har jag testat och förhoppningsvis fått med mig lite självupplevd kunskap även åt andra.

Jag hade så himla gärna velat komma iväg på träning. Simning kanske. Gym är uteslutet, har testat det förr och det slutar bara med att jag slutar gå för det är så nedrans tråkigt. Jag vill ha roligt och njuta! Vet heller inte hur man får till det när man har två barn och helammar, hjälp? Känns som ett berg av trix och krångel för att få till det i så fall. Finns det någon vänlig själ där ute som har egen erfarenhet och kan berätta hur du gjorde? Alltså rent praktiskt, hur löste du det för att komma iväg och träna efter graviditet med ammande bebis och hela faderuttanlej där hemma? Min man kommer hem strax före kl 17. Runt 18 äter vi middag. Kl 19 lägger min man 2-åringen och det tar 30-60 min. Då ammar jag oftast. Kl 21 lägger jag mig med bebis. Blir helt geggig i huvudet bara av att försöka tänka in träning där någonstans.

Snälla, berätta hur ni fått till träningen under amningsperioden/bebistiden! <3

Hopprep

Ut i kylan med dig, dumma hopprep!

 

Konferens Tandsköterskan i Fokus

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Anna
  5 mars, 2018 at 20:21

  Babysim (varmt å gött å lite träning även för föräldern), barnvagnspromenader, ev. nån form av ”mamma-träningspass” på gym eller utomhus. Knipträning när du borstar tänderna. Låt det ta tid! Skynda långsamt

  • Reply
   Johanna
   6 mars, 2018 at 10:30

   Ja, bra tips men inget av det där låter mig komma hemifrån en liten stund UTAN barn. 🙂

 • Reply
  Undrande
  1 mars, 2018 at 11:20

  Hej. Är relativt ny i yrket och ska jobba privat. Har en dum fråga som jag inte vågat ställa; vad innebär ”landstingspatienter”??

  • Reply
   Johanna
   2 mars, 2018 at 09:53

   Ingen dum fråga såklart! Hur ska man kunna veta om man aldrig får fråga, särskilt när man är ny i yrket är det ju tusen grejer man inte har koll på. 🙂 Landstingspatienter är de som landstinget betalar behandlingen för. Jag jobbar också privat, och i dessa fall fakturerar vi till landstinget när vi haft en sådan patient. T ex patienter som är beviljade tandvård till sjukvårdstaxa pga någon diagnos eller annat i deras hälsotillstånd. Dessa patienter får ändå välja att gå till vilken vårdgivare de vill, men landstinget betalar. Hoppas jag förklarade bra. ^_^

   • Reply
    Undrar
    2 mars, 2018 at 12:04

    Tusen tack för ditt svar!! Gäller det även barnpatienter?

    • Reply
     Johanna
     3 mars, 2018 at 07:47

     Jag tror det, men du bör fråga någon annan för jag har aldrig jobbat med barn, vi har inga barnpatienter hos oss. 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.