Tandvård

Min första bettskena

Jag vill ge ett stort TACK till Pålssons Tandtekniska Lab som framställt den här supergulliga bettskenan till mig!

Länge stretade jag emot som en enveten get, men precis som för vilken patient som helst  så kommer det tillbaks och biter en i ändan till slut. Så när jag fick riktiga problem med smärta från käken var det bara att snällt sätta sig i behandlingsstolen och acceptera ordination bettskena.

Vissa skulle säga att jag är en ganska barnslig person, jag säger att jag väljer barnets ögon och känsla för det där lilla som ändå gör tillvaron så mycket trevligare. Så jag fick mig en rosa bettskena! Inte nog med det… den är glittrig!! De där små detaljerna gjorde det mycket roligare kan jag lätt erkänna. Måste man nu ha en tråkig och romantikdödande bettskena kan man ju åtminstone få en fin! 😀

Så här ser den ut:

Rosa bettskena

Rosa bettskena

När det gäller att vänja sig att sova med denna så kan jag säga att det inte hjälper ett dugg att vara tandsköterska. Nu under helgen har jag bara haft den kvällstid. Ska försöka sova med den inatt.

Mitt första intryck var bismaken av plast i munnen, som jag inte alls gillar. Men det kommer man inte ifrån så bara att acceptera. Den är lätt att sätta i och ta ur och sitter stadigt på plats. Precis som med min tandställning när jag var barn så samlas en del saliv under den. Hoppas att jag inte dreglar ner kudden alldeles inatt.

Det får bli en utvärdering längre fram när jag hunnit använda den ett tag.

(Under den kommande veckan ska jag skriva ihop artikeln om våra önskningar, förhoppningsvis publiceras den på Dental24.se denna vecka. Det ska bli väldigt roligt att få ta del av era tankar och förhoppningsvis blir det en bra text som vi skapat ihop! Än har ni några timmar på er att maila era önskningar, se inlägget för info om det: Vad önskar DU för 2015?! )

No Comments

    Dela gärna med dig av dina tankar med en kommentar!

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    %d bloggare gillar detta: