Läsa / Titta Tandvård Tips

Hur går det med bettskenan?

bettskena-2

Tackar som frågar, det går alldeles hyfsat!
Det har gått förvånansvärt lätt att somna med den, mitt största problem är att komma ihåg att sätta in den på kvällen. Dåliga vanor skaffar man så lätt, men de bra ska då alltid vara ett himla ståhej med att få till. Vi människor är bestämt motvalls till naturen.

Bismaken av plast som jag klagade över kom självaste Bengt Pålsson på Pålssons Tandtekniska Lab med bot och bättring mot, jag citerar :

”Gör så att du lägger den i vatten över dagen någon veckas tid när du inte har den….det kan laka ur det sista ev restmonomer som finns kvar. Det pågår ju en microprocess ytterligare ett par dagar efter det att skenan är ”bakad” innan den nåt sitt slut.”

Tack! Det funkade, nu känns det ok. Hade den kommit med hallonsmak hade det varit BRA. :)
Vissa får problem med extrem salivutsöndring med bettskena, vilket resulterar i blöt kudde (och partner?), men jag blir istället muntorr då jag inte får igen glappgluggen när jag sover. Det kan jag leva med, dock resulterar det i att jag ofta plockar ut den om jag vaknar på natten.

Resultat? Att nå ett märkbart förbättringsresultat kan ta ett bra tag, men jag känner att jag inte är nämnvärt lika stel i käken när jag vaknar. Fortsättning följer!

Igår damp det ner en bok i brevinkastet, ”No Bull” av André Persson. Mycket trevligt när man gillar böcker! Har läst författarens tidigare bok, ”Godis åt folket”, som ingick i vår kurslitteratur till tandsköterskeutbildningen. Den var både lättläst och jätteintressant så det ska bli roligt att läsa även denna.

  No Bull : Hur internet och 24-timmarssamhället fick energidrycken att flyga av André Persson

En bok om hur svenskarna blev sockerslavar i karamellkungens rike av Thomas Hedlund, André Persson

nobull

 

2 Comments

 • Reply
  Linda
  7 februari, 2015 at 21:47

  Kan tänka mig att det är ovant i början.
  Borde själv få tummen ur och fixa en. Pressat och gnisslat på nätterna periodvis i flera år vilket resulterat i gnisslingsfacetter på tänderna och ofta spända käkmuskler. Men av någon anledning kommer jag inte till skott.
  Ibland är det lättare att råda andra :)
  Trevlig helg och lycka till med bettskenan!

  • Reply
   Johanna
   15 februari, 2015 at 16:12

   Haha, åh jag vet hur det är! Tandläkaren har nog påpekat för mig under ca två års tid att jag borde ha bettskena. Glad att jag fixat det nu, besvären blir ju absolut inte bättre av att dra ut på det. Och det vet vi ju också men ändå ska man envisas med att låta bli. ^_^

Dela gärna med dig av dina tankar med en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.