Allmänt

Vackert blickfång till väntrummet

Äntligen har jag haft lite tid till att börja förverkliga en kreativ idé jag burit med mig länge; tandvårdsinspirerade foton med inslag av färg och natur. Allt det jag gillar. :)

Tandborste i bambu står lutad mot en glasvas med blommor av akleja.

”Med en önskan om att stänka färg på ett sterilt yrke.”

Den meningen följer mig som ett rött litet snöre och den önskan finns efter flera år fortfarande kvar. Att stänka färg, glädje, positiva känslor och så klart skapa leenden. Leenden kan man skapa på så många sätt, inte bara inifrån behandlingsrummet. Jag säger att allt börjar redan i väntrummet!

Tänk om man fick vara en liten del av en upplevelse, av att skapa bra känslor, trots att man inte som person är på plats på kliniken.

Tandborstar i bambu med vita borststrån tillsammans med en kvist blommande vit syrén på en träbricka.

Min tanke bakom bilderna är, förutom att skänka ögat något skönt, förmedla sådant jag tycker är viktigt. Förutom just god munhälsa är det att lyfta och värna om vår vackra natur, ta hand om den och föra in det tänket även i tandvården. Allt hänger ihop. Det är fint.

Jag tror också att jag fick motivation till att göra detta just nu, då jag själv (och säkert andra) känner ett stort behov av att omge mig av sådant som ger mig glädje och hopp. Situationen i samhället tynger och jag är verkligen en känslomänniska som lätt dras ner av allt jag ser och hör. Ingenting blir bättre av att vältra sig i en mörk sinnesstämning. Självklart ska vi se med klara ögon på det som sker och ta det på största allvar, samtidigt tror jag att vi behöver få känna hoppfullhet och se ljust på framtiden. Då orkar vi!

Nu är sommaren här och det går inte att undvika dess prakt och förmåga att lyfta oss, så låt oss fånga det och andas in syrenens söta doft tillsammans! Medan vi borstar våra tänder… :)

Naturbild på tandborste i bambu som balanserar på en trädgren.

Nu kan du beställa prints/tavlor av mina foton hos Printler, självklart tandvårdsinspirerade! Än så länge finns där tre stycken, jag jobbar på att skapa fler.

Handla mina posters & prints här 

Bildlänk till Johanna Ene på Printler.

Vad hade ni velat ha som motiv på väggarna på kliniken?
Kanske kan jag uppfylla någons önskan!

Lila hjärta

No Comments

    Dela gärna med dig av dina tankar med en kommentar!

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.