Läsa / Titta Tips

Nya böcker för oss

Fick de här fina och flång nya böckerna på posten. Blev glad! Önskar mig lästid, någon som säljer? Haha…

Tandsköterska kurslitteratur Gothia Fortbildning

Särskilt nyfiken på ”Handbok för tandsköterskor”, ska bli kul att se hur mina egna preferenser och kunskaper stämmer med bokens. Lovar att blotta mig när jag läst den! Omslaget är fint med, det är ändå viktigt för läslustan.

Vet ni förresten att jag älskar böcker? Alltså älskar. Så att det gör ont i hjärtat nu för att jag inte har tid för dessa fantastiska pappersbuntar med smekbara omslag. Uh. Jag går alltid in i bokaffärer. Sniffar bokdoft. Tar på bokryggar. Nu när jag har barn blir jag helt galen i bokhandlar och vill köpa alla fina barnböcker prick NU. Ångestladdat då det kostar en del med böcker och föräldrapenningen inte direkt tillåter utsvävningar. Bibliotek i mitt hjärta, men vissa böcker vill jag bara ha ha haaaaa!

Böcker är så mycket för mig.

Böcker är kunskap.

Kunskap är trygghet.

Och makt.

Böcker är frihet och gränslöshet.

Böcker är vapen, både bildligt och bokstavligen (Mina tyngsta trillade ner i huvudet på mig en gång, gjorde sjukt ont. Tyngsta= Beauvoir, Sartre och Strindberg. Det närmsta intellektuell läsning jag kommit sedan jag blev förälder.)

Böcker är magi på riktigt.

Böcker är flykt.

Jag har precis lyckats få tid och ork att återigen läsa lite innan jag somnar. Det är som en injektion av näring rätt in i hjärnan. Bebis sover bredvid i spjälsäng. Tricket är läsficklampa som kläms fast på boken. Min dröm är att ha ett minibibliotek hemma. Äldre bokhyllor i mörkt trä. En gammal fåtölj. Bara nödvändigaste belysningen. Ingen övrig elektronik. Och så en dörr med järnreglage som låses från insidan. :)

Tandsköterska kurslitteratur Gothia Fortbildning

Skulle jag få designa mitt eget väntrum skulle där finnas en gedigen bokhylla med noga utvalda böcker. Inget tandvårdsrelaterat. Tänkvärda titlar. Något för var och en som skulle lämna ett litet litet avtryck. Längst ner hade jag haft en hylla för barn. Men där skulle det finnas fina och charmiga böcker om att besöka tandvården.

Tandsköterska kurslitteratur Gothia Fortbildning

Hur mår ni, alla där ute på tandvårdsklinikerna? Är det bra efter sommaren?

8 Comments

 • Reply
  Ibrahim Alabdullah
  17 juli, 2019 at 16:33

  Hej!
  kan man Börja med Tandsköterska i Gymnasiet program?
  jag ska börja läsa på Gymnasiet i den augusti.
  min mål att läsa till Tandläkare, men jag tycker det är bra att börja med Tandsköterska sedan försätta till Tandläkare.
  mvh

  • Reply
   Johanna
   25 juli, 2019 at 21:42

   Hej Ibrahim!
   Nej, det kan du tyvärr inte. Tandsköterska är en fristående utbildning inom yrkeshögskolan. Den söker du till efter gymnasieutbildning. Vill du bli tandläkare så kanske du ska läsa naturvetenskaplig linje på gymnasiet, se till att plugga hårt och få bra betyg, sedan söka till tandläkarhögskolan. :) Lycka till!!

 • Reply
  Frida G Svensson
  14 augusti, 2018 at 15:42

  När jag var liten ville jag bli tandläkare.Sen gjorde jag en liten liten operation i munnen och efter det ”stay away you hateful dentists!!!!!!!!!!!!!!”. Blev advokat istället. =)

  • Reply
   Johanna
   15 augusti, 2018 at 07:16

   Hahaha funderar på om du blev så avskräckt att du kände ett bohov av att stämma tandläkaren för obehaget och blev advokat? ^_^ Livet alltså, tvära kast. :)

 • Reply
  Per Ahlberg
  13 augusti, 2018 at 10:01

  Hos min tandläkare finns en bokbytarhylla. Kanske kan vara något för kliniker?

  • Reply
   Johanna
   15 augusti, 2018 at 07:15

   JA! Det hade jag definitivt infört, älskar sådana initiativ. Tänk att få vara väntrumsinredare. :D

 • Reply
  Lm
  12 augusti, 2018 at 19:05

  Sjukt nyfiken på handboken! ?

  • Reply
   Johanna
   13 augusti, 2018 at 06:38

   Hoppas få tid att läsa den snaaaart. ^_^

Dela gärna med dig av dina tankar med en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.