PatientProdukter

Tandkräm utan smak och skummedel

– Inlägget innehåller reklamlänkar. –

Plötsligt har det blivit svårt att köpa tandkräm utan smak och skummedel. Många tänker kanske inte på det, men vi har en rätt stor grupp av patienter som vill ha (och behöver) tandkräm utan smak och skummedel. T ex en del barn, personer med autism och andra diagnoser och tillstånd. Tandkräm med olika smak, påstådd blekförmåga och gud vet vad för komplicerat innehåll har vi så vi drunknar av. Vi kan stå i affären och välja i en timme. Behöver vi det utbudet? Medan de som verkligen har ett faktiskt behov av något annat får kämpa för att alls hitta en tandkräm som funkar för dem.

Annons

Det gör mig förbannad att det alltid är de som redan kämpar som ska få kämpa ännu lite mer för att få de allra simplaste saker för en fungerande vardag.

Svårt erbjuda tandkräm utan smak och skummedel

Under bara en dag förra veckan hade vi tre patienter som efterfrågade tandkräm utan smak och utan skummedel. Vi hade inget att erbjuda. Uselt! Kände hur en atombomb briserade innuti min hjärna av det faktumet.

Det minsta jag kunde göra var att försöka ta reda på var de kunde köpa tandkräm och varför det inte verkade finnas på butikshyllorna alls. Två produkter är restnoterade och företaget som producerar dem hade ingen information om när de kommer tillbaka.

Den mest populära tandkrämen utan smak och skummedel är Salutem, som Mun-H-Center rekommenderar, och den är borttagen ur sortimentet hos flera butiker både fysiska och nätbaserade. Jag har dessvärre ingen info om varför, men googlar man kan man än så länge hitta den för att beställa.

Och där har vi de tre produkter av tandkräm utan smak och skummedel (och med fluor) som jag känner till och har kunnat hitta:

Proxident tandkräm utan smak och skummedel med fluor.
TePe Pure tandkräm utan smak och skummedel med fluor.
Salutem tandkräm utan smak och skummedel med fluor.

Den enda som verkar gå att köpa (online) är alltså Salutem.

Jag ringde och pratade med Mun-H-Center som tipsade om fluoridskölj utan smak; Flux Neutral, om man skulle finna sig utan tandkräm och behöver en nödlösning tills vidare. Doppa tandborsten i fluoridskölj och borsta. Dentan ska också ha en smakfri variant.

Är det någon som känner till någon mer tandkräm HELT utan smak och skummedel (med fluor) så tipsa hemskt gärna! Notera att det alltså inte räcker med mild smak, eller några varianter. För dessa patienter är det ofta nolltolerans mot både smak och skum (sls).

Läsare tipsar om tandkräm:

  • Dentosal – Utan skummedel/smaksättning men kan smaka lite salt kanske. Kan vara värd att prova.

2 kommentarer

  1. Hej!

    Nu är även Salutem restad. Har hittat den: Oranurse original och beställt. Bara 50 ml och dyrt. Hoppas det funkar.

    1. Hjälp, så dyr! 🙁 Men den uppfyller kraven på fri från både smak och skummedel, tack! Återkom gärna med vad du tyckte om den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!