Lön/Ekonomi

Lön för mödan tack

Tandsköterskan och tandläkaren håller på att laga en tand på en patient. Som vanligt ligger tandsköterskan steget före. Hon frågar tandläkaren om han inte ska ha ett matrisband också? Det ska han, och säger skämtsamt till patienten:
”Det är så skönt med en sköterska som tänker åt en!” Varpå tandsköterskan svarar:
”Javisst! Men det kostar extra.”

Visst tusan ska det kosta extra med jädra vass service, och när man varje dag får det lilla extra från sin personal. Det ska löna sig att lägga manken till på arbetet.
Visst presterar man väl bättre om man vet att det lönar sig!

Annons

Skärmavbild+2011-09-27+kl.+00.56.14

2 kommentarer

  1. Ja verkligen. Tar snart examen som tandsköterska och man häpnar ju över hur dålig lön det är i förhållande till det jobb vi gör. Visst, man får väl vara glad att ha hittat ett roligt jobb man trivs med, men det skulle kännas ännu bättre om man slapp skämmas över att berätta vilken lön man får 😉

    1. Främsta anledningen till att jag vill framföra detta med lönerna är att jag vet att det går att ha skäligt betalt för sitt arbete som tandsköterska. Idag tycker jag att jag har det. Då räknar jag inte bara pengar utan andra förmåner som t ex hur man får semester osv. Så det går att känna sig nöjd även i detta yrke och det tycker jag fanimej att alla ska få göra! 🙂 Och en vacker dag kanske jag inte har förmånen att ha en lika bra arbetsplats som idag. Därför fortsätter jag ryta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!