Allmänt

Ett litet mail gjorde min dag!

Vet ni vad som fick mig att gå upp ur sängen med ett leende idag? Ett mail från en av er! Egentligen tänkte jag inte alls stiga upp, en förkylning som inte ger sig och ett mörkt moln över huvudet. Kollade mobilen och såg att jag fått ett meddelande som verkade personligt. Det var en uppföljning av en tidigare korrespondens och ganska lång. Jag började läsa med en bekymrad rynka mellan ögonen, som sedan slätades ut och byttes till ett stort leende! Denna person berättar hur mina ord från i höstas hjälpte, och hur resan gått sedan dess. Alltså jag vet inget härligare än att få ta del av någons motiga kamp som sedan förbyts till ett lyckligt slut! Och att få höra att några ord jag skrivit, lite tid jag ägnat åt att svara från mitt hjärta, gjort skillnad. Jag tror att det betyder mycket för mig för att jag känner igen mig i situationer, känslor och oro som jag får beskrivet för mig och att jag önskat att jag haft någon att vända mig till på det sättet när jag själv behövt det.

Det har hänt någon enstaka gång förut, att jag fått höra hur det har gått sedan. Ni ska veta att jag verkligen uppskattar det, bara att få personliga mail som ber om mina tankar och råd är väldigt värmande och något jag värdesätter högt. Ibland har jag förvirrat tänkt; men hur tusan ska JAG kunna råda någon, vad vet jag om någonting egentligen? Jag vet inte ens vem människan i andra änden av brevet är. Men det spelar kanske ingen roll. Så länge man är den som faktiskt lyssnar och tar den andra på allvar.

Annons

Varför ska jag lägga min tid på främlingar som inte har någon del i mitt liv? För att jag önskar att fler gjorde så. Och alla förändringar, små som stora, börjar hos en själv. Klyscha? Ja, det tycker du säkert om du inte vågar göra sådana förändringar, eller om du är den som tror att du kliver upp på stegen genom att putta ner andra. Jag har haft kollegor som försökt sabba för arbetskamrater för egen vinnings skull. Vad fick de ut av det? Dåligt rykte och falska leenden. Jag blir bara knäppt glad om jag kan hjälpa någon annan framåt i livet. 😀

De personliga mail jag får är det endast jag och aldrig någonsin någon annan som läser. Om ni mailar mig genom bloggen här eller till min Facebook-sida så är det bara jag som kan läsa. En liten notis bara, för jag tycker det är viktigt. Jag försöker alltid svara så fort jag kan i den mån av tid jag har.

Tandsköterskan

Bara tre veckor kvar tills den här tandsköterskan är tillbaka för lite action! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!