Debatt

Så röstar jag

En vecka till världens viktigaste val och mitt hjärta bankar hårt hårt och jag känner att jag måste vara politisk här, inför er. Det är för viktigt för att låtsas att allt är bra för att jag har rena tänder och kan visa upp en snygg fasad. 

Foto Johanna Ene

Annons

Rösta på SD är att rösta emot mina döttrars framtid. Jag kommer rösta ideologiskt, med hjärta och hjärna och med mina barns framtid i sikte. Att backa bandet och sträva bakåt är inte framtid. Att stänga människor ute är inte framtid, det är inskränkthet, kortsiktighet och egoism. Den enkla vägen för de som är missnöjda och ändå inte orkar bry sig tillräckligt för att faktiskt engagera sig i en bra framtid för alla.

För ett tag sedan upptäckte jag hur en obehaglig oro spridit sig inom mig. En oro jag aldrig haft. Den där som gör att man inte vill gå igenom stan längre, undviker att hälsa på människor eller upptäcker fördomar hos en själv man aldrig trodde att man skulle ha. Jag fick rannsaka mig själv, för sådant vill jag inte känna och det var uppenbart onaturligt för mig. Insåg hur media och olika aktörer matar oss med oro. Oro över pengar, oro över våld, oro över invandring. Har jag fått det sämre? Nej. Har någon jag känner fått det sämre (t ex pga invandring t ex)? Nej. Visst har det hänt hemska saker, men det händer hemska ting världen över med jämna mellanrum. Att gripas av panik och fatta hårda beslut är kortsiktiga lösningar. Den där oron som sipprade in födde fördomar och åsikter jag inte vill ha, som inte är mina.

Jag måste återta mig själv!

Linnea Claeson, denna modiga och sprakande kvinna, belyser i den här videon några av anledningarna till att jag som kvinna och mor till döttrar aldrig vill se SD vid rodret. Jag har tagit del av punkterna förut, Linnea gör det tydligt och lättillgängligt. Därför:

https://www.facebook.com/kvinnatkvinna/videos/2221019694784372/

(Om videon inte funkar så finns den på Facebook här.)

I kommentarerna till videon finns de som påstår att det är faktafel, missvisande osv. Men när dessa personer ombeds precisera kommer det aldrig fler svar. Vi lär väl få de konkreta svaren när det väl är överspelat, och eventuellt för sent. Jag vill inte chansa och spela poker med mina flickors framtid, de förtjänar att ha de rättigheter jag själv har idag, plus lite till!

I vårt land finns det en tyst regel om att man inte talar om vad man röstar på för parti. Väldigt märklig grej i en demokrati där vi verkligen borde prata mer om var vi står och varför. Tror vi behöver öva på det, nu tenderar många diskussioner att urarta snabbare än direkt och övergå till att kalla åsikter fakta och bli personangrepp. Men jag är ju så mycket för regler och fyrkantiga ramar så vad jag röstar på får vi helt enkelt lämna därhän. (Visar upp ett rött kort med vänster hand!)

Oavsett vad DU röstar på kommer jag respektera dig som människa. Jag kanske inte håller med dig, det måste man inte, men det gör oss inte till djur som måste slåss. Vi går inte på lekis längre. Men snälla…

  • Rösta med hjärta och hjärna. <3
  • Rösta efter ideologi. Partiledare kommer och går, ideologin består. (Förhoppningsvis.)
  • Fundera över om oro och fördomar du känner faktiskt är dina egna och riktiga.
  • Vill du verkligen missnöjesrösta så förstår jag dig absolut, och föreslår det härliga partiet Satanistiskt Initiativ. Helt och hållet utformat för alla missnöjda själar där ute i landet. Hade själv valt dem om missnöjet och latheten styrde, men nu har jag bestämt mig redan så kanske nästa val om jag känner mig trött på livet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!