Allmänt

En vanlig tisdag

Jag brukar ha väldigt ämnesinriktade inlägg, men nu blir det en inblick i helt vanlig himla vardag! Tisdag är det.

Jag har nöjet att njuta av bra nätter med barn som sover i sina sängar nu mer. Så livet som föräldraledig med treåring och 9-månaders är ofta bra. Sömn är ju den magiska nyckeln. Men så idag har jag ett spännande möte på en tandvårdsklinik, tänkte mycket på det igår kväll och var i vanlig ordning omåttligt uppskruvad. No sleep for me. Somnar mitt i natten. Väcks ca halvtimmen senare och strax finner jag mig som en korv mellan två barn i sängen. En mardrömsorolig stor och en asglad bebis. Tvingade oss alla till en timmes försovning och gick upp som en furir till fronten. ÄT frukost! TA PÅ kläder! KISSA! GAPA (borstar tänder)! AVMARSCH, alle man UT! Eftersom jag ändå hann dricka kaffe var jag glad och trevlig när vi kom till förskolan. Fast det blir man där, ändå. Dock dumt att chansa.

Annons

Hemma efter lämningen behövde jag svara på mail och kolla exakt hur tomt bankkontot var. Föräldraledighets eko-ko-ko-ko var det där. Under tiden sitter bebis och tuggar i sig sidor ur en gammal bok. Litteratur är ju bra, förkovra dig bäst du kan lilla vän! Dricker micrat kaffe medans jag tänker på att min mage inte mår bra och jag måste verkligen ta tag i att ändra kosten. Mmm gammalt kaffe. Matar och lägger bebis. Hittar mitt kalla kaffe med en fluga i. Svär och häller ut det. Matar mig själv med överbliven korvstroganoff. Tänker på magen som gör ont. Skriver handlingslista med andra saker än korv.

Så fort jag har en stund över från barnen är det skriva och allt annat kring blogg, föreläsande, foto och engagemang som ska göras. Jag älskar det! Allt det kreativa. Men samtidigt är det en press att hinna i de små luckorna som blir. Det är en känslomässig bergochdalbana från stark eufori till stress och ångest. Funderar mycket över framtiden nu. Vad är viktigt? Vad får det kosta i både tid, energi och pengar? Jag gillar utmaningen trots allt.

Nu har jag skrivit en lång lista med viktiga frågor att ställa på anställningsintervju. Köp inte grisen i säcken, den kan vara otämjd eller redan död. Tack för alla bra tips på frågor ni kommit med, älskar våran Facebook-grupp! Vi är så himla grymma tillsammans. 🙂 Sitter också just nu och snickrar på ett Facebook-event inför Swedental, där ska info finnas om alla bra montrar för oss tandsköterskor och var hur när vi kan sammanstråla om vi önskar. Jag kommer hänga där i dagarna tre och det vore såklart otroligt roligt att få heja på så många som möjligt.

När bebis vaknar måste jag kissa och hon sitter bredvid och gallskriker. Såklart fruktansvärt med mammor som måste släppa taget om en och kissa. Sedan sorterar vi barnkläder.

Vi ärver och får mycket vilket är otroligt tacksamt men gör att vi själva sällan väljer kläder. Väljer dock bort en del. T ex alla kläder med budskap om utseende och hur man ska vara. Bara genom att gå igenom alla dessa flickkläder har jag lärt mig att man ska vara ”beautiful girl”, cute, precious, sweetest thing, princess och så ska man le. Smile! Pojkkläderna saknar dessa uppmaningar. Fast ja, de ska vara superhjältar istället och det är väl ta mig tusan rätt himla ouppnåeligt. En annan notering jag gjort är att många byxor gjorda för flickor har detaljer på rumpan, allt från en utstående volang till katter och smileys. Ser aldrig detta på pojkbyxor. Drar slutsatsen att vi tidigt ska lära oss att uppskatta en flickas bakdel, eller vad fan är meningen?! Det är svårt att någonsin få en förändring för jämställdhet överlag om vi redan från spädbarnsålder stämplar våra döttrar till att vara söta prinsessor med behagfulla bakdelar. Oskyldigt tycker några, men jag säger att det börjar redan där och då. Det är vi vuxna som väljer åt dem.

Ja, det är sådant jag ofta tänker på väldigt vanliga vardagar medan jag sniffar bebisnacke och bygger med lego. Eller som just nu, blir nersnorad av jättegrinig bebis som gnuggar in tårar och snor mot min bröstkorg. Hoppas jag hinner tvätta mig lite innan mötet i eftermiddag. Hoppas jag hinner fixa någon annan mat än korv. Jag och äldsta barnet ska skörda malva-frön idag om det inte är för fuktigt. Sedan ska vi göra fröpåsar av gamla böcker och lägga på bytarbordet under förskolans skördefest. Det är planen åtminstone, sedan får man se hur det går haha.

Malva
Vår Malva tidigare i somras.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!