Allmänt

Julkänslor på jobbet

Sitter här och väntar på tomten. De flesta tror nog att jag är snäll och rar året runt och får massor av paket på julafton… men tomtegubben är en listig jäkel och vet bättre än så. Därför har jag köpt min egen julklapp i år.

Har också ägnat denna ovanliga fridens kväll åt att läsa forum och inlägg på Facebook om hur det står till med julefröjden ute på arbetsplatserna. Det verkar vara väldigt olika hur arbetsgivare resonerar kring detta med jul, julklappar och uppskattning av personal. Julen bör, åtminstone enligt mig, handla om att visa de sina kärlek och omtanke, sprida värme och gemenskap. Ska man nu alls bry sig om julen på arbetsplatsen borde samma anda råda där. Visst är det fint att t ex skänka en slant till välgörenhet, men hallå där.. det kan man väl göra ÄNDÅ och OCKSÅ? För hur behjärtansvärt det än är att hjälpa människor i fattiga länder så får du inte mer än ett utslitet arbetslag som står och frågar sig när deras årliga insatser ska bli sedda och uppskattade på ett lite omfångsrikare sätt än ett julkort till Afrika. Ibland måste man se till det som finns just exakt framför ögonen, innan det blir lika avlägset som Afrika.

Annons

Från mitt hjärta ska jag säga att jag tackar stjärnorna för att jag funnit min plats på en klinik med världens bästa chef. Ni vet hur jag ofta talar om att jag älskar mitt arbete som tandsköterska, det är ingen absolut självklarhet, visst älskar jag mitt yrke men mycket i det hänger på var jag jobbar och hur vi har det där. Hade jag inte känt mig så uppskattad, blivit betrodd, fått peppning och blivit SEDD för det jag utför väl så hade jag förmodligen inte hyllat mitt yrke så. Mer sanningens ord än så får jag inte ur mig. Tänk på det, kära arbetsgivare. Man får de anställda man förtjänar, och i mitt fall känner jag dagligen att jag vill ge 110%. Det är knappast en självklarhet att jag gör det, märk väl!

julkorg

Det handlar inte om pengar, höll jag på att säga, men jo det gör det visst det. Till viss del. När man ser att ens arbetsgivare kan vara givmild, kan göra små uppoffringar för att visa uppskattning då ger man tillbaks. Sedan handlar det såklart också om andra saker, som att få känna gemenskap och tillhörighet. Känslan när chefen bad mig boka julbord åt oss för en månad sedan… Att han vill lägga tid på oss tillsammans utanför arbetstid, att vi ska få gå just DIT där det är så himla fint och gott. Det var något speciellt att se fram emot. Sista jobbdagen kommer chefen in med stora korgar fyllda med godsaker, en till oss var! Det är inte bara själva korgen, utan att jag vet att han ordnat detta själv åt oss. Vad det känns fint att gå på julledigt då, vad det känns bra att få komma tillbaks till denna arbetsplats efter nyår! Det är inte bara julbord och julklapp, vi får höra att vi är värdefulla för kliniken och att vi är ett jäkligt bra team.

Det är så otroligt fint att få känna sig uppskattad på jobbet, där vi spenderar på tok för mycket tid. Jag jobbar gärna det lilla extra för någon som bryr sig från hjärtat och förstår vad jag gör. Då är jag världens mest lojala och hårt kämpande tandsköterska.

När du väl kan räkna med mig så behöver du aldrig oroa dig.

Men vägen dit är inte lättförtjänt.

God Jul

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!