AllmäntLön/Ekonomi

Rumänien/Sveriges sommar 1-1

Njuter av även den svenska sommaren, efter vistelsen i Rumänien. Den kanalje till svensk som klagar på sommaren här hemma i år tänker jag doppa i kanalen! 
Min första resa i Rumänien bjöd på stadsliv i Bukarest (rekommenderar verkligen gamla stans alla underbara pubar och restauranger), road trip genom landet från Svarta Havet upp till bergen, värmeslag och storslaget ovädersdunder. Ett land av stora kontraster både när det gäller byggnaderna i storstaden och naturen, samt människors levnadsstandard. Upplevd otroligt mycket, det är så bra att komma iväg och få perspektiv på livet här hemma. När jag tänker på arbetssituationen och lönerna de flesta har där nere blir jag på ett sätt arg på allt klagande här i Sverige. Men samtidigt går det inte att jämföra rakt av sådär. Det är så väldigt olika länder med olika förutsättningar och standards. T ex kostar det mesta mycket mer här, allt från kläder, mat och uteliv. Och vår strid för lönerna här är inte mindre värd för att det är sämre någon annan stans. Det funkar ju inte att jämföra på det viset som sagt. Så ni kontorshökar med rätt att bestämma kan bara glömma det argumentet! 

Väl på plats i Bukarest fick jag veta att det hade funnits möjlighet för mig att göra studiebesök på en privat tandläkarmottagning i staden. Det hade varit så himla spännande! Tyvärr fick jag veta detta för sent då vi redan hade planerat vår vistelse. Men nästa gång jag besöker landet ska jag försöka få till det. 🙂

Annons

Jag tycker om när man kan blanda in sina övriga intressen i sitt jobb. Igår var jag på Hornbach och klämde på grova brädor. De har verkligen mycket roligt för bygg och inredning så jag passade på att kika på saker till väntrummet på jobbet. Hittade det ena och det andra som skulle lyfta det på rätt sätt. Visst vill man att patienterna ska trivas, så mycket det nu bara går innan man ska in i en skräckkabinett. Ännu bättre blir det om man som personal också trivs och dessutom har haft ett finger med i inredningsspelet. 😀

Avslutningsvis tipsar jag om denna otroligt söta ”body” för de allra minsta. Bra present från er i tandvårdsteamet till den nyblivna föräldern? ^_^
baby body
Tack till Facebook-gruppen ”Tandsköterskor i Sverige” för tips!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!