Allmänt Hälsa

Rushing Woman’s Syndrome

needacrown

Vi tandsköterskor är alla värda kronor av guld! (På huvudet!)

Visst är vi alldeles för ofta dåliga på att uppskatta oss själva och känna oss NÖJDA med det vi uträttar! Särskilt vi kvinnor bindor oss själva till krav på ständig prestation, prestige och viljan att fixa och ordna allt både på arbetsplatsen och i hemmet. Varför? Vem betalar oss för det, för jag ser varken pengar eller uppskattning som befogar  det slitet. Men vi ska passa oss från att skylla på andra, för i slutändan är det människans eget val. Förlåt om jag trampar någon på tårna här för det är inte meningen! Vad jag menar är att t ex har jag en grym man som mer än gärna fixar och donar och låter mig ligga på soffan om jag behöver det, men mitt kontrollbehov plus frustrationen över att inte ha energi gör att jag ändå inte kan släppa taget och koppla av. Det handlar alltså inte om krav som omvärlden ställer på mig utan osynliga krav som jag SJÄLV ställer på MIG. Så jävla dumt men antagligen så förbannat vanligt! Känner ni igen er?

En glödlampa tändes över huvudet igår när jag läste en av mina favoritbloggar (Lemano) som tog upp ”Rushing Woman’s Syndrome”. Uttrycket myntades av Dr Libby Weaver (doktor i näringslära och biokemi) och beskriver kvinnor som lever hektiska liv med oftast för lite sömn och för mycket koffein för att hinna och orka allt de känner att de måste prestera och vara alla till lags. Nu är jag nog inte urtypen av denna kategori men det fanns mycket att ta till sig och lära av texten. Små tankefönster öppnades i mitt huvud och jag kände att detta kan nog fler ha glädje av att ta del av.

Jag vet att texten är lång men LÄS LÄS LÄS för jag lovar att den var värd varje minut! 
Lemano.se – ”Rushing Woman’s Syndrome”

För övrigt skriver kvinnan bakom bloggen Lemano helt fantastiska texter om samhälle och liv är verkligt inspirerande. Barnen förgyller bloggen genom hennes ord. Dessutom gör hon kalasfin annorlunda konst. Jag önskar att personer som hon smittade. :)

2 Comments

 • Reply
  MrsH
  17 januari, 2016 at 22:42

  Ååh TACK för dina otroligt fina ord! Kan inte beskriva hur mycket det värmer och hur glad jag blir!!❤️❤️❤️
  //MrsH/Lemano

  • Reply
   Johanna
   18 januari, 2016 at 10:10

   Åh, hej!! Vad roligt att du svarade här! Skriv och måla mer, du är sjukt begåvad! :D

Dela gärna med dig av dina tankar med en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.