HumorMin arbetsvardag

Grumpy Monday

Godmorgon, chefen!

grumpymonday

Annons

6 kommentarer

 1. För att smala av frågan ovanför lite:
  (ursäkta att jag skriver uppsatser i ditt kommentarsfält)

  Jag är butiksbiträde idag. Jag vet hur sura kunder påverkar en, särskilt om man sovit dåligt eller har slut på choklad under pms:n. Dock är det värsta som kan hända ett överfyllt provrum med icke uthängda kläder eller en unge som river ner kläder på golvet utan att mamman bryr sig några minuter…

  Du jobbar däremot med ”utsatta” människor. Människor som är rädda, ledsna(?) och nervösa.
  Blir det personligt ibland? Tar du illa vid dig? Går du gråtandes ut med patienterna till kassan?


  Jag känner nu att det blev ytterligare en fråga utöver den med den dåliga dagen, men det är egentligen den i detta inlägget jag är mest nyfiken på.

  När jag kommenterar via telefonen tillåts jag inte att redigera i mitt inlägg för då tar den inte emot fler bokstäver sen. Det blir liksom kört…

  Kanske har du fått upplägg för två olika inlägg, eller kanske går frågorna hand i hand…
  Gör vad du vill. Skriv om du blir inspirerad… 🙂
  Jag tänker dock fortsätta läsa om dina äventyr och tankar, så får vi se om vi möte på något tandsköterske-event så småningom.
  Du skriver bra!

 2. Jag är en av några få som gillar att gå till tandläkaren. Jag trivs bra med min hygienist och har en relativt hög smärttröskel. Nu är ”min” hygienist sjukskriven och jag fick en ny.
  Jag hade en timme uppskriven för tandsten. Det har aldrig varit något bekymmer tidigare. Den här gången ville den nya gärna poängtera hur hårt tandstenen satt, och hur ovanligt gul den var…
  Hur hög smärttröskel jag än har så är jag väldigt ömtålig och här kommer hon och trash-talkar min tandsten, hur vågar hon!?

  På en timme hinner hon en käke. Det gör ont! Jag får kväljningar, försöker få henne att avbryta men hon kör bara på. Jag får en ny tid för andra käken. Jag går gråtandes därifrån.
  Hon sa att det kunde göra ont i ett par dagar. Jag hade ont i en och en halv vecka. Kunde inte tugga en smörgås utan att det värkte i tänderna.

  Nästa besök berättar jag för henne att jag besökt en studievägledare på grund av förra besöket.
  (Upplevelsen har fått mig att undra hur min roll som tandsköterska i den här situationen hade sett ut:
  Jag hade blivit sur på hygienisten som inte tar hänsyn till patienten, och troligtvis bölat ihop med patienten på vägen ut från rummet.)

  Hon tittar på mig storögt och undrar om hon kanske var för hårdhänt med mig. Den dagens besök flyter på ”smärtfritt”. Hon har en helt annan approach.

 3. Min tandhygienist hade en dålig dag sist, vilket resulterade i ont i munnen en vecka efter borttagen tandsten.
  Jag fick ågren över ansökan till tandsköterskeutbildningen som precis är inskickad…
  Men, jag har inga andra uppslag, så ansökan ligger kvar.
  Till mina funderingar:

  1. (Forts.)
   Hur tacklar du dåliga dagar? Tänk om du bara har trööök-patienter (ibland kan man bli upplyft av en glad kund), när alla har gnällt på att det är dyrt eller när tidsschemat är helt åt skogen…
   Eller kan du beskriva vad som skulle kunna få en dag att balla ur?
   Jag är positiv, och hittar nassa roliga bitar med yrket, skulle gärna vilja flrbereda mig på de tunga bitarna också, så jag vet vad jag troligtvis ger mig in i…

   1. Hej Rebecca! Jag ska knåpa ihop mina tankar kring detta till ett blogginlägg så snart jag bara kan! Det är absolut relevanta tankar och viktiga funderingar du har.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!