Allmänt

Sista tiden

Hej på er!

Tänkte mest ge lite livstecken ifrån mig, och vädra hjärnan. Har varken haft tid eller ork att blogga nu, jobbat på andra texter med prioritet och i ärlighetens namn har det kanske inte varit den lättaste vägen att kombinera föräldraledighet med blogg och engagemang. Men för mig har det heller inte funnits en annan väg. Jag bara måste få göra det jag gör för jag vill aldrig att elden ska falna i mitt hjärta. Och jag vill visa den för mina barn. Men nu är jag trött. Så evinnerligt trött, och hemskt förkyld.

Om två veckor börjar jag jobba igen efter över ett år hemma med barn. Sett fram emot det, längtat. Men nu plötsligt är det som om en mörk separationsångest krupit fram i mig. Och det var så mycket mysigt vi skulle göra denna veckan, men jag är bara totalslut, sjuk och ledsen. Tvångskramar min ettåring i sängen om nätterna och släpade fram pepparkaksbak åt treåringen idag. Klart vi ska baka pepparkakor, sa jag samtidigt som jag under processen insåg hur mycket jag faktiskt avskyr att baka pepparkakor. Hade helst velat dricka en kopp kaffe och käka upp degen. Får man ens erkänna en sådan sak så här i julefröjdens tid?

Det här med att ha småbarn och fixa en fröjdefull jul, just nu är mina lufthål som svårgenomträngliga piprensare på grund av det. Man vill ju se de där tindrande barnaögonen så förgjordat mycket, vill så mycket att det gör ont i hjärtat. Men ibland måste det få räcka, vara nog med det man mäktar med. Eller finns det snabbspår till fulländad julafton? Det kanske kallas julfilmer?

Om ni har tips på mysiga julfilmer som passar en treåring får ni hemskt gärna skriva. Jag vill ligga platt i soffan med två barn som jag kan sniffa på och gråta lite så att de inte märker det. Ja, det är nog det enda jag verkligen vill just nu. Ganska fint ändå. Gråten också. Jag kanske behöver grina av mig, få sörja att den här perioden i livet med småttingarna hemma strax är slut.

Foto Johanna Ene

6 Comments

 • Reply
  Jenny
  18 december, 2018 at 22:12

  Kram ❤️ Släpp tanken på perfektion. Man tror att alla andra har frid och allt är perfekt. NEJ det finns en baksida med det! Antingen är man en ailien eller så har perfektionen ett pris som skall betalas på ett mindre roligt sätt. Visst finns det de som hoppar runt på vita snömoln med tomtar och glitter i dessa tider men de är nog mindre än 1 %. Vem säger att man alltid måste uppnå 100% för att vara viktig/perfekt? Finns perfekt? Vem bestämmer vad som är perfekt? Nä livet är inte perfekt! Det viktigaste är att vara tillsammans! Strunta i om alla kulor hänger i granen, om det är dammsuger eller inte, om det finns julskinka. Är det verkligen det viktigaste man kommer ihåg i framtiden? Nä sänk kraven, bry er om varandra, lagom är bäst! ❤️

  • Reply
   Johanna
   19 december, 2018 at 19:12

   Tack du fina för de peppande orden! Perfekt är aldrig något jag eftersträvar, snarare att de rätta känslorna ska uppstå. Men det gör de nog med det lilla vi ändå har. Jag vet att det kommer en helt fantastisk jultomte och den vetskapen räcker när jag tänker efter. Och en liten gran för första året. Det känns bättre nu när jag accepterat mitt dödläge, eller vad man ska säga hihi! Tack igen för att du skänkte lite tid åt några ord. Betyder mycket. :) GOD JUL!

  • Reply
   Edita
   21 december, 2018 at 14:16

   Bravo??

 • Reply
  Edita
  18 december, 2018 at 21:57

  Söta Johanna,jag förstår dig fullständigt ,men tiden går fort tro mig.
  Jag har själv uppfostrat mina 2 söner,är stolt över att idag har jag jättefina och väluppfostrade barn.Det var inte lätt men det är det värt.??

  • Reply
   Johanna
   19 december, 2018 at 19:14

   Skönt att man inte är ensam! Det var väl lite anledningen till att jag skrev av mig, för jag tror att många känner sig pressade. Visst blir det jul ändå, och bra kommer det bli bara det finns kärlek. <3
   Jag är så mäkta imponerad av människor som du, som levt ensam med barn. Heja! Önskar dig en underbar jul, du ska veta att det värmer när jag får fina kommentarer så här! :) KRAM!

   • Reply
    Edita
    21 december, 2018 at 14:14

    Tusen tack finaste för dessa ord,jag blir verkligen rörd.Heja dig med du underbara ambitiösa flitiga mamman o tandsköterska???Massa kramar!!!

Dela gärna med dig av dina tankar med en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.