Tillsammans är vi starka

Team betyder tillsammans

Team betyder tillsammans, vi får inte glömma det. Det är teamtandvård som är inne nu, varför får jag då så många ledsna brev från kollegor som inte alls känner av det där tillsammans på arbetsplatsen? Är ”team” bara en term på ett praktiskt arbetsförfarande, utan kärnan av gemenskap och respekt för varandra? Inte mycket till team då.

Här sitter jag hemma och känner mig ganska team-lös i min deltidssjukskrivning. Jag har världens bästa lagkamrater på kliniken där jag jobbar, det är något som saknas på dagarna utan dem. Så stor skillnad det gör! Men bäst som jag deppar ploppar små namn upp här och där; ett sms, ett mailsvar och fina små lappar skickas över Facebook. Då klickar hjärnan igång och jag tänker att det finns ju så många olika lag som man lätt glömmer att man också har att spela med! Man kan vara en sjysst medspelare även på håll. Lite som att kasta en guldboll mellan varandra.

Annons

Alldeles nyss ploppade den här bilden upp i mitt Facebook-flöde! Det var tandläkare Karin Sjögren som varit på Odontologen i Göteborg och föreläst på tandsköterskeutbildningen. Hur fint är det inte att få se sitt namn så här en måndag? Tack finaste Karin, det kändes extra bra då jag skulle varit där själv och träffat eleverna i våras men blev såååå sjuk och sååå ledsen då jag missade det. Så här kastar man guldbollar! Tänker kasta en tillbaks och tipsa om att det finns fåtal platser kvar till Karins kurs som jag varmt rekommenderar! Kurs i kommunikation för tandvårdspersonal 9-10/11 på trevliga hotell Post i Göteborg. Två dagar tvärs över gatan från tågstationen och massor av kul att göra i närheten. SKYNDA FYNDA!

Karin Sjögren föreläser på tandsköterskeutbildning
Bild: Karin Sjögren

 

Apropå att få vara en i tandvårdsteamet, vi tandsköterskor vill vara någon ni kan räkna med och SOM ni räknar med. På allvar. Seriöst. Seriöst med outbildad vårdpersonal? Läs min nya krönika på Dental24, den brinner:

Outbildade tandläkare sökes – Dental24

Kan du sätta dig säkert i stolen
Debattartikel i Aftonbladet September 2017. Tandvård.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!