Hälsa

Träning för trötta tandsköterskor

Trött så att du storknar efter jobbet? Inga slantar över till ett gymkort? Check!

När jag kommer hem från jobbet är jag periodvis så trött att jag mest vill gräva ner mig mellan soffdynorna och absolut inte ta mig någonstans. Jag gillar att träna men är då mer sugen på ett par hörlurar med bra musik och kanelbullar. Nerpetade mellan dynorna. Det är det ena problemet som hindrar mig från träning. Det andra är att det är dyrt att gå på gym för att få tillgång till olika roliga pass som t ex zumba, yoga med mera. Här kommer mina latsnåla lösningar!

Annons

Engångsutgift, därefter gratis:
Spring för livet! Investera i ett par bra löpskor och ge dig ut. (På t ex Löplabbet hjälper de dig att prova ut skor för just dina fötter och springstil.) Du behöver inte förflytta dig längre än utanför dörren innan träningen tar vid. Allt är på dina villkor och har du kläder efter väder kan du springa precis när som helst.

Billigt borta i grupp:
På grannorten finns en gymnastikförening som ordnar ett par gympapass i veckan. Härligt då det är totalt prestigelöst och man är omringad av glada skuttande människor mellan 25-80 år. Det kostar 350 per termin, ungefär vad det kan kosta en månad på gymmet. Ofta finns det lokala föreningar som har träningslokaler och pass för billig peng, det gäller bara att snoka reda på dem.

Gratis hemma:
Det finns många träningspass på YouTube. Leta upp ett lagom och roligt pass, installera dig själv framför en lämplig datorskärm och gå loss! Detta tycker jag är ett roligt avbrott från enformig löpträning och jag behöver inte masa min ända till träningslokalen.

Här är en serie klipp med zumba som jag själv tycker om:

Dyra träningskläder? Nej, jag kör med träningsbyxor och sport-bh från H&M samt ett billigt bomullslinne. Oftast har man något hemma som funkar, såvida du inte verkligen vill  vara super fancy high fashion när du svettas då. 😉

Fler tips där ute?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!