Allmänt

Behåller ni goda vanor på semestern?

Jag önskar att jag sa att jag gjorde det, men jag är faktiskt mänsklig! Varför är det så svårt att bibehålla sina vanor så snart väckarklockan håller tyst kl 06:00 varje morgon? Tandtråden ligger ju fortfarande på samma ställe och fluorflaskan står som alltid i givakt bredvid tandborsten. Det är som om semestern sätter skygglappar på oss och vi duckar smidigt för allt som är tråkigt medan vi småäter gott och tar ett härligt glas vin precis innan tandborstning. Min katt slutar då inte att tvätta sig regelbundet bara för att det är sommar och vilda nätter. Vi människor är allt knasiga med våra komplicerade hjärnor.

Bara en sådan sak som att vi flyttade gjorde att existensen av min bettskena helt raderades ur mitt medvetande. Bara för att den exakta rutinen inte fanns där längre. Visst var det mycket annat att tänka på, men varje morgon dök den lilla rosa tingesten upp i mitt minne då käkarna behövde morgongymnastik och jag tänkte att ikväll måste jag använda den. Men att återskapa rutiner som blivit ruckade är som att försöka tvinga skivspelaren att spela en låt vars spår är förstört, den hoppar hela tiden över just den lilla biten. Det vi får göra är att slänga skivan åt helskotta och välja en annan med nya låtar! 🙂

Annons

Vet ni hur lång tid det tog för mig att använda bettskenan igen efter både flytt och påbörjad semester…. tre veckor!!! Inatt var första natten. Så pinsamt när jag är tandsköterska, vet exakt varför jag måste ha den och dessutom känner av problemen! Hur dum får man lov att vara, människan i ett himla litet nötskal. Om jag märkte skillnad i morse? Haha, oooh ja. Hej mjuka käkar som inte behöver smörjolja.

Apropå våra hjärnor och sådant jag finner viktigt måste jag posta denna:
reading

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!