Min arbetsvardag

Första dagen efter semestern

Efter fyra veckor kom första dagen efter semestern. Jag måste erkänna, jag avskyr alla ”dagen innan första dagen” av någonting. Dagen innan första dagen på nya jobbet för drygt sex månader sedan var förfärlig, en ren kavalkad i ångest, oro och nervositet.

Igår var, som tur är, inte lika illa. Bara ett par hjärnspöken med ont uppsåt besökte mig, och jag parerade ångesten med besök hos rätt sorts människor etc. Men varför ska det vara så där? Talade med min mamma om det, hon påminde mig varmt men bestämt om det faktum att vi är rätt så känslostyrda personer som gärna förstorar upp minsta lilla spöke där inne i huvudknoppen. Det spelar nästan ingen roll att jobbet man ska till är ett bra sådant men bra personer, när spökena viskar och viner mellan öronen.

Annons

Min strategi för att lindra ”dagen före första dagen-ångest”:

  • Åk bort och distrahera dig med bra människor/göromål.
  • Befäst de rutiner du vanligtvis omger dig med en vardag, var noga.
  • Prata med personer som förstår din personlighetstyp.
  • Grina i duschen tills du är klar. Med grinandet.
  • Prata med personer som är motsatt din personlighetstyp. Det är bra att höra sanningar från någon som inte funkar som du.
  • Acceptera att det är paniksvårt att sova. Se på serie, läs, lyssna på något. Skit i att du inte sover. Det är som det är.
  • BESTÄM dig för att nästkommande dag ska bli helt jävla grym. Tänk på just det att DU bestämmer detta.
Första dagen efter semestern. Johanna Ene.
När jag besteg mitt fordon mot jobbet i morse och hade bestämt mig å det bestämdaste att det skulle bli en grym dag! Många gånger handlar det om sin egen inställning. Det gäller att våga rannsaka sig själv och inse när det är så.

 

Första dagen efter semestern har jag gjort ungefär det här på jobbet:

Måndagsrengjort samtliga maskiner i sterilen och kört tester, assisterat, skickat ut kallelser till patienter, svarat i telefonen typ hundra gånger, ringt patienter lite färre gånger, beställt labbsedlar, svarat på mail, preppat inför morgondagens varubeställning, trollat bort en tid ur tidboken och trollat tillbaka den igen, rengjort avtrycksskedar, scannat in labbsedlar och fört in i journal, polerat tänder, tagit röntgen, tagit anamnes, härjat i sterilen med alla instrument och brickor som ska bli rena och hamna på rätt plats igen, lagt ut rampen för rullstol i entrén, dukat på och dukat av i behandlingsrummen…

Jag får ofta frågor om vad en tandsköterska gör, så tänkte jag kunde rabbla upp det lite då och då här. 🙂

Nu är den här hiskeliga måndagen efter semestern över, tänka sig! Och vet ni, den var ju inte hiskelig. Rätt intensiv, visst, men det gick ju bra. Ingen svimmade och ingen dog. Det var mysigt och gott att ha 10-fika med kokt ägg igen, och det var underbart att ha varit på jobbet hela dagen och få komma hem till tokglada små barn som saknat mig. Den ena ville bara krama krama krama medan den andra ville städa deras rum fort fort fort för att visa. Hjärta!

Första dagen efter semestern. Komma hem till barn. Foto Johanna Ene.
Komma hem till allt det här…. <3

 

Hur känner ni inför första dagen efter semester?
Hur var er första dag?

Sol på er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!