Min arbetsvardag

Veckan på kliniken

Vår tandsköterska Emelie kom på oväntat besök med bebis! Vi har bara jobbat ett fåtal veckor tillsammans när jag började, men hon är så där så att jag direkt känner mig avslappnad och vid gott mod. Trots att hon är långt mer kliniskt kunnig och erfaren än jag så kändes det tryggt att ta över när hon gick på föräldraledighet. Det var mycket tack vare hennes inställning och förmåga att föra över sin trygghet till mig som gjorde att det kändes bra. I mina ögon är Emelie tandsköterskan med femton guldstjärnor! 😀

Fick beröm av patient för min bedövning. Inte för att skryta, men visst får man skryta när det känns bra! Är det ens skryt? I detta Jante-lagens land får man ju knappt vara stolt över sin egen fis så… Det kändes hur som helst väldigt fint, då jag verkligen inte lagt mycket bedövning under min tandskötersketid, endast detta halvår. Jag tycker om att lägga anestesi, det är roligt och tillfredsställande att kunna se till att någon får en mer bekväm behandling. Lägger också stor vikt vid att vara försiktig och varsam med bedövningssprutan. Bedövningssalva, injicerar långsamt och talar lugnt med patienten, oftast om andningen. Känns fint att få höra att det man gör blir bra. Såklart. 🙂 Vad har ni fått beröm för från patienter? Vore jätteroligt att få höra, lämna en kommentar!

Annons

Tandsköterska Johanna Ene lägger bedövning på M4 Tandklinik i Lerum.

Det är nya tider hemma nu, plötsligt har jag två förskolebarn och är ensam med dem och lämning på morgnarna. Jag har sovit illa och veckan har känts kaosartad och stressig på hemmaplan. Hemska förskolelämningar med liten som varit en gråtande krabba på mig, och sedan har jag själv gråtit i bilen till jobbet. Fy fan… mammahjärtat. 🙁 Men på fredagen blev allt jättebra. Kanske för att jag inte alls var stressad. Kanske för att min rutin kvällen innan var så mycket bättre. Har skrivit om mina reflektioner kring det, men inte här. Kände att jag behövde en ny plattform där jag kan utvecklas mer kreativt och ge utlopp för en annan sida av mig. De som vågar och vill kan nu också följa mig på Johanna Ene – Text & Foto.

Apropå hur trött jag har varit denna veckan, härom dagen skulle jag plocka fram pappers points. Var helt säker på att jag redan ställt fram dem på bänken i sterilen. Letade och letade, sprang mellan behandlingsrummet och sterilen, öppnade skåpet och tittade på bänken flera gånger. Tänkte att nu har jag tappat förståndet på riktigt! Och det hade jag, för på bänken stod lådan och hånade mig med sin stadiga närvaro. Den där blinda fläcken i ögat förstoras av dålig sömn och vara stressad mamma, helt klart.

Hoppas ni alla får en fin helg, ta hand om er och kom ihåg att ni är viktiga för många runt er! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!