Allmänt

Aktion! Håll skogen ren

Jag är less på alla er gnällande spikar i detta fina land som bara låter gnisslet gå men aldrig kommer längre än så. Därför tog jag mitt gnäll över skräpet i skogen på allvar och arrangerade en städdag tillsammans med mina finaste närstående. Jag gjorde ett facebook-event, satte upp affischer på ”byn”, pratade med kommunen och fick soppåsar samt handskar och mailade lokaltidningen en inbjudan. Överambitiöst? Ska man göra något så ska man GÖRA något.

Idag begav vi oss till skogs och satte upp en fin samlingspunkt vid badstranden. En ung familj råkade vara på plats när vi kom och blev nyfikna. De hjälpte gärna till och städade stranden. Jag fick en pratstund med deras treåriga dotter om skräp och hon informerade mig sakligt att ”nä bajs är inte skräp”. Bajs försvinner ju när det regnar och det är jättebra. Barn! De är så mycket vettigare än vi vuxna. 🙂

Annons

Vi få kämpande själar plockade skräp så att svetten lackade. Under de tre timmar som var utsatta visade sig inte en enda en av lokalbefolkningen. Jag hade pratat med vissa och hört från andra vilket otroligt fint initiativ detta var. Visst är det! Särskilt när någon annan gör det. Jag hade i och för sig inte förväntat mig någon uppslutning då mina fördomar om människor idag ofta styr mig. Men något litet hopp där inne i hjärtetrakten fanns ju. :/

Skit samma, jag tänker göra om det här för det kändes gött och nu har jag en ren skog att springa i, precis som jag ville. Sällan fixar någon annan felen du gnäller över.

Som ett litet äckelexempel på vad vi fann mest av i skräpväg:Underkläder, dambindor, bajs/kisspapper, använda våtservetter, fimpar, burkar, festis-förpackningar, godispapper, kondomer, picknickrester, cigarettförpackningar, rester av smällare/raketer, plastpåsar, krossat glas, leksaker, engångsgrillar, snus8 st sopsäckar.

Godnatt! Hoppas alla ni där ute som plockar upp ert skräp efter er sover gott. För er andra önskar jag mardrömmar om en plågsam död i renhållningsverkets förbränningsugn. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!