HälsaMin arbetsvardagTips

Göra egen handsprit

Än så länge verkar vi ha gott om handsprit på klinikerna, men på de vanliga butikshyllorna är det värre. Och många vill ha. Visst, handsprit är bra grej men glöm för allt i världen inte vikten av varmt vatten och väldigt vanlig tvål!

Tvål och hand.

Annons

Recept på hemgjord handsprit

Detta behövs:
35 cl T-röd
1 cl Glycerol
15 cl Vatten

Gör så här:
Blanda ihop allt i t ex en pet-flaska. Klart!
(Receptet hittade jag på Brantas Gårds Facebook-sida.)

EDIT: Fick höra att glycerol också är slut i affärerna. Har ni tips på andra recept så dela med er i kommentar!

Enkelt, eller hur. Kan vara fint att tänka på att smörja in händerna med någon mjukgörande kräm om kvällen, alkohol är väldigt uttorkande.

Är ni förberedda för 72 timmar?

Det är jag, tycker det är en viktig grej att ha koll på. Jag har en stor plastback med diverse förnödenheter i, däribland en enkel och självklar grej; nämligen en flaska brännvin! För det kan ju bli rätt himla deppigt att vara isolerad hemma med endast pulverkaffe och en gammal kortlek där spader dam saknas. Haha, nej du den här flaskan får ingen smutta på! Den är endast avsedd för situationer där t ex ett sår eller annat behöver desinficeras. En flaska dryckessprit, behöver inte vara svårare än så.

Brännvin Special och fast tvål.

Se också till att ha vanlig fast tvål hemma. Billigt, tar lite plats och håller i evighet.

Tvål och hand.

 

Att förhålla sig till virus-tider.

Jag tycker absolut inte man ska få panik och springa och gömma sig som en skadeskjuten hare. Däremot noga läsa den information som seriösa källor förmedlar (radio, väl valda nyheter, myndigheter), lyssna till direktiven från myndigheter och tänka igenom situationen i lugn och ro.

Som vårdinrättning anser jag att man ska vara strikt och hålla nolltolerans, ingen som kan tänkas vara smittad ska sätta sin fot där vård bedrivs. Tydliga skyltar ska finnas och information ges till både personal och patienter. Det behöver inte vara krångligt eller dyrt, printa ut en skylt till ytterdörren och informationslappar till väntrummet t ex. Jag kopierade och satte upp den som sjukhusen har på ytterdörrarna i stan. Lägger den här nedan som PDF som ni kan ladda ner och använda själva. 🙂

→ corona_stoppskylt (PDF-fil)

Det var allt för idag. Nu tar vi helg och har det lite gött, skål!

Brännvin Special.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!