Tandvård

Inte lätt välja kurs

När jag utsågs till Årets Tandsköterska vann jag bl a 15000 kr till kursverksamhet ur Tandläkarförbundets kurskatalog, hurra så superbra! Tycker det är ett fantastiskt gott pris. Mitt mål var att gå en kurs i hygien/smittskydd, helst fördjupad sådan.

Nu har jag suttit med Tandläkarförbundets kurskatalog och någon sådan hygienkurs finns inte. Är inte det lite konstigt, i min värld är det det ytterst primära i vårt arbete. Grunden för trygg vård. Ja ja, vad är väl en bal på slottet… det finns faktiskt en kurs i katalogen jag verkligen vill gå, den enda som lockade mig på riktigt; Diplomkurs i psykiatri….. En diplomkurs för tandläkare. Men man ska aldrig ge upp vid första hindret, så jag ringde kursnämnden och frågade om det var stört omöjligt för mig att få delta. Det var det. Men vi hade ett bra samtal om det, jag påpekade att hela innehållet skulle vara till stor gagn för mig som tandsköterska. Vi har dessutom oftast den största kontakten med patienten. Det är något som hade gynnat mig brett, istället för att gå en kurs i röntgenteknik som jag bara har nytta av vid precisa tillfällen. Kvinnan på kursnämnden tyckte att jag hade bra synpunkter och hon skulle föra dem vidare. Kanske kan det komma en ny kurs som vi får ta del av. Man ska alltid vara frågvis, även om man får ett nej på första frågan. 🙂

Annons

Tandläkarförbundet kurser 2017

Passade också på att fråga om bristen av hygienkurs. Då får jag veta att de haft sådana tidigare men att deltagarantalet varit så lågt att de fått ställa in. Hallå eller, hur konstigt är inte det? Hon tyckte själv det var underligt och de har inte fått något svar på varför det är så. Varför vill ni inte gå på hygienkurs? Jag vill! Mycket hellre det än allt annat dravel man kan hitta på kurs i.

Är det någon som har tips på riktigt vass hygienkurs i, eller nära, Göteborg så får ni gärna höra av er.

Nu ska jag svulla i mig marängswiss innan jag stupar i säng. Förmodligen före 20:30 denna lördag afton. Är så ofantligt trött, får jag gå i ide till Maj? Hoppas ni är lite piggare och orkar dansa! 🙂

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!