Min arbetsvardag

Kurs med Logos i Fiskebäckskil

Kurs: Modern protetik för hållbarhet och ekonomi.
Föreläsare: Tandläkare Sven Bågesund och docent Per Vult von Steyern.
Plats: Gullmarsstrand hotell och konferens, Fiskebäckskil.

Första kursen som tandsköterska avklarad, hemkommen hel och ren om än mör som en mörbultad mört i huvudet. Men när det känns så antar jag att man fått mycket nya kunskaper som trängs om utrymmet i knoppen. Trångt ska det va!
Föreläsarna var verkligen bra, med ett tydligt språk och komiska inslag som gjorde det lätt att hänga med i svängarna. Till och med föreläsningen om Försäkringskassans åtgärdskoder, hur och när man kan använda vilken och vilka, gjordes begriplig trots min hjärnas extrema motvilja. Att vi ens ska ägna föreläsningstid under en kurs för sådant när det är VÅRD vi bör syssla med är för mig en svartmålad gåta. Tydligen är det ännu värre i andra länder så jag ska väl vara glad och skåla för det. Skönt att det alltid är värre någon annanstans…

Annons

Tyst i klassen!Fokus
Tyvärr har jag bara mobilbilder av sämsta kvalitet att bjuda på.

Att det stod en enorm skål med godis i föreläsningssalen, som ständigt fylldes på under dagarna två, kändes lite märkligt då vi alla var tandvårdsfolk. Jag påpekade detta för arrangören och fick svaret ”Om vi inte ser till att ha det blir vi utskällda”!
Jag slogs av likheten med en skolklass. Tisslet och tasslet i bänkraderna, svårigheten att få alla på plats i tid efter en paus och att få TYST i klassen därpå. Vi växer aldrig upp och det är väl både irriterande och härligt. 🙂

Gullmarsstrant hotell och konferens var fint så det dög, personalen främst! Jättefin service av leende människor, god mat och en vansinnigt vacker utsikt. Jag sov i ett enkelrum med toalett och dusch på rummet. Jättefräscht! Det enda att anmärka på är att det var riktigt lyhört. När grannen drog av papper från toarullen och duschade hade han/hon lika gärna kunnat vara i mitt rum.

Äta frukost med ca 70 personer är inte ett morgonmonsters melodi. Tur maten kompenserade. Hur som helst har det varit två givande och lärorika dagar. Trots att jag har svårt att sitta still, lyssna och koncentrera mig en längre stund lyckades jag riktigt bra och blev bara en liten mask i stolen framåt slutet. 🙂

 

[poll id=”5″]

Föreläsningstrollet

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!