DebattMin arbetsvardag

Har ni gått kursen eller är ni politiker

Inom vården är det tur att vi kan trolla med knäna för att få allt att gå ihop under arbetsdagen. Ni missade väl för guds skull inte den kursen under utbildningen? Guld värd!

Vi har det ändå kämpigt som måste gå en lång utbildning, när politikerna kan tandvård och läkarvård direkt från skrivbordssidan. I vården är vi nästan jämt stressade med ont om tid, men Försäkringskassan har all tid i världen att kontrollera formulär och journaler för att hänga oss om vi missat ett kryss eller svängt fel i en formulering. Och de får läsa DIN journal utan att fråga DIG. Livet är orättvist, men det vet vi ju såklart!

Jag hade önskat att det var vi som arbetar som dikterade villkoren. Vi som står här mitt i alltihopa i verklighetens vårdsituation. Är det rimligt att våra läkare och tandläkare ska ägna halva dagarna åt dokumentation och administration när patienterna ringlar i kö utanför dörren? Visst bör vi kunna komma åt de som faktiskt fuskar och har ruttet mjöl i påsen, men till vilket pris då? Tid.

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!