Humor

Mitt första försök att tillverka smycke

För ett tag sen gjorde jag ett inlägg om smycken av/med tänder. Blev inspirerad, så i helgen testade jag att tillverka mina egna små gaddar att hänga i öronen. Köpte cernitlera på Panduro och fick låna hem ett par gamla instrument från jobbet för att forma med. Jag har inte försökt mig på något sådant sedan dagis, då jag avskydde att pyssla. Oj, vad svårt det var! Har medvetet ingen bild på slutresultatet då jag fortfarande helt klart ligger på dagisnivå, haha.

Försök med cernitlera

Annons

Tänker dock inte ge mig förrän jag lyckats såpass bra att jag vågar lägga upp en bild på ett färdigt smycke. 🙂

Cernitlera är, förutom själva formandet (för mig), ganska simpelt. Du gör dina figurer och sedan bränner du dem i ugnen. 110 – 130 grader i 10 – 20 min, beroende på hur stor volym det är på figurerna. Instrument jag använde var en kulstoppare och ett planinstrument.

3 kommentarer

  1. vad spännande det ska bli att se resultatet =) kan bli en perfekt present till någon

    1. Jaa, fin present till någon som tar examen inom ett tandvårdsyrke eller tandvårdspersonal som fyller år. Men då får de allt bli riktigt fina om de ska duga som present! ^_^

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!