DebattStudera till tandsköterska

Fritt fram för fusk

fuskade

Efter att ha dömts för urkundsförfalskning, då han ljugit om utbildning och förfalskat betyg, får mannen fortsätta sin utbildning till tandläkare. Detta är, om något, extremt pinsamt! Både för honom själv (vilket han antagligen inte greppar) och utbildningen. I dessa tider när det är populärt att hänga ut människor för fildelning, mest för att statuera exempel, vad ska vi då tolka detta som? Tjena, nu är det fritt fram att fuska sig fram! Jag har alltid fått höra att fuskar man på Universitet och Högskolor med antagning eller på tentor blir man avstängd. För mig har det känts som en självklar sak.

Annons

En gång bevittnade jag själv hur två personer fuskade på en tenta. Det nådde läraren från många håll. Blev de avstängda? Nej. Fick de ett hårt straff åtminstone? Nej. Att man fuskar någon gång när man var mindre och gick i grundskolan kan jag begripa, men när vuxna människor gör det på en högre utbildning och verkar tro att det är okej… då trillar min haka ner i backen och får ont.

Tillbaka till Herr Fuskare. Ponera att han går klart utbildningen och börjar utöva sitt yrke. Kanske är han duktig, men hur skicklig han än är som tandläkare hade jag aldrig velat vara hans patient. För mig som patient är ord som pålitlig, förtroende, respekt och ärlighet extremt viktiga. Inga av dem kan jag applicera på någon som fuskat sig fram. Att han gått tillväga på detta sätt för att nå framgång säger mig att han aldrig borde jobba med människor. Han kanske ska bli politiker? 😉

Jag avrundar här med ett litet tillägg…. 2011 dömdes en kvinna för samma sak. Hon fick avbryta studierna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!