Allmänt

Nationaldagspaus

Hej och pjuuuuuh! Denna nationaldag firar jag nog mest att vi för första gången på mycket länge har en stillsam dag alldeles för oss själva; jag, min man och vår dotter. Det var inte ens meningen, från början skulle det gjutas grund här hela dagen och vara byggarbetsplats. Nu blir det på sin höjd en tur till torget för att handla räkor och sedan mys bara vi. Höjden av lycka för mig nu!

 

Annons

Men om jag funderar lite över vad jag känner är värt att fira denna dag så är det ungefär det här:

Att vi har möjlighet att bo utanför staden utan grannen i knät, med naturtomt och lugn, som i en liten oas mitt i samhället där jag kanske inte alla gånger känner att jag platsar.
Att det ändå faktiskt går att ta sig nästan överallt med kollektivtrafik så att man slipper vara beroende av bil.
Allemansrätten! Heja att jag får vandra ut i skog och mark, plocka bär och svamp, gå vilse och i många skogar kunna gå gå gå utan att stöta på bebyggelse.

Jasmin blommor
Kollektivavtal och allt annat sjukt viktigt som modiga, kämpande människor i fackförbund har byggt upp åt oss. Förstår vi ens vad de gjort för oss?!
Höga berg, djupa dalar, gröna ängar.
Yttrandefrihet. Att jag t ex kan ha den här bloggen och uttrycka mina åsikter om branschen och samhället. Yttrandefrihet betyder dock inte att man kan häva ur sig vilken skit som helst utan att behöva ta ansvar för det, något många verkar missuppfatta idag.
Jag vill kunna säga Vården, men ärligt talat frågar jag mig vart den är på väg och om vi har en vård att skryta med? Ja, specialistvården när man väl får den! Men att behöva bråka med sin vårdcentral för att dottern ska få se en läkare, att vänta månader på akutvård, vårdpersonal som tvingas spendera mer tid framför datorn än framför patienter…. Det går åt fel håll.
Vi har fri utbildning och vem som helst får lov att söka utbildningar och CSN/lån. det är ganska fantastiskt ändå, om man ser till många andra länder där du själv får bekosta hela utbildningen.
Här finns inte många farliga djur, som t ex giftspindlar vilket jag är ofantligt glad över! 😀
Svenska sommarkvällar…
Föräldraförsäkringssystemet. Att vi kan vara hemma med nyfött barn ca två år och vara hemma med sjukt barn och få pengar.
Årstiderna!

Vinter

Höst

Att man kan finna så mycket stillhet.

Och det är stillheten jag vill fira idag. Så mycket det nu går med en tvååring, hihi…

Önskar er alla en jättefin nationaldag, vad med Sverige firar just DU idag? 🙂

Ett annat år firade jag med de här anledningarna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!