”Vården utgår inte längre från patientens behov”

Den här artikeln tycker jag verkligen ni ska läsa!!!

Vi behöver lyfta diskussionen angående hur vården styrs egentligen, och av vem?! Är det rätt att politiker och chefer som gått ”chefskursen” men inte haft en fot i ett vårdyrke ska styra vården?

NEJ, säger jag.

Här pekas tydligt på hur vi fått ett vårdsystem baserat på administration och system som inte alls är till för varken vårdpersonal eller patient. För vems skull sitter vi där vid datorn och klickar egentligen? Väldigt sällan är det för vår eller patientens skull. Hur duktiga blir vi på våra yrken när vi tvingas vara kontorsslavar istället? Och de som idag är pampiga chefer men inte ett dugg inblandade i vården, kommer de ta/kan de ta ansvar för vården? NEJ! Det blir läkarna och tandläkarna på golvet som blir syndabockar om något händer.

Jag vill se ett tillbakatagande av nära ledarskap inom professionerna! Med hjärta för vården och yrkesstolthet istället för plånboken och uträknade styrsystem.

Klicka er vidare och läs:

New Public Management

”Vården utgår inte längre från patientens behov”

Dela inlägget

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

ANNONS

6 svar

    1. Tusen tack för ditt stöd! Jag kommer aldrig hålla tyst, ska skrika mig hes om viktiga saker som detta tills den dag jag skrumpnar ner i jorden!

      1. Vet du hur viktig Du är‼️Så bra att du orkar, så därför vill jag/mfl ge dej så mycket stöd o beröm jag/vi nånsin kan‼️❤️❤️

        1. Hurra!! :D Det du/ni kan göra är att sprida mina texter och blogginlägg.Trycka på lilla knappen ”Dela”/”Share” i slutet av inläggen. Eller varför inte skriva ut och sätta upp på jobbet? ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade inlägg