Debatt

”Vården utgår inte längre från patientens behov”

Den här artikeln tycker jag verkligen ni ska läsa!!!

Vi behöver lyfta diskussionen angående hur vården styrs egentligen, och av vem?! Är det rätt att politiker och chefer som gått ”chefskursen” men inte haft en fot i ett vårdyrke ska styra vården?

NEJ, säger jag.

Här pekas tydligt på hur vi fått ett vårdsystem baserat på administration och system som inte alls är till för varken vårdpersonal eller patient. För vems skull sitter vi där vid datorn och klickar egentligen? Väldigt sällan är det för vår eller patientens skull. Hur duktiga blir vi på våra yrken när vi tvingas vara kontorsslavar istället? Och de som idag är pampiga chefer men inte ett dugg inblandade i vården, kommer de ta/kan de ta ansvar för vården? NEJ! Det blir läkarna och tandläkarna på golvet som blir syndabockar om något händer.

Jag vill se ett tillbakatagande av nära ledarskap inom professionerna! Med hjärta för vården och yrkesstolthet istället för plånboken och uträknade styrsystem.

Klicka er vidare och läs:

New Public Management

”Vården utgår inte längre från patientens behov”

6 Comments

 • Reply
  Christine
  8 juni, 2017 at 20:43

  Så klokt skrivet.

  • Reply
   Johanna
   9 juni, 2017 at 05:37

   :D Vi behöver sprida sådant här, för vården och för alla inblandade! TACK Christine!

 • Reply
  Anita Bäckström
  8 juni, 2017 at 20:13

  Så rätt du har Johanna! Hejjar på dej❣️

  • Reply
   Johanna
   8 juni, 2017 at 20:41

   Tusen tack för ditt stöd! Jag kommer aldrig hålla tyst, ska skrika mig hes om viktiga saker som detta tills den dag jag skrumpnar ner i jorden!

   • Reply
    Anita Bäckström
    8 juni, 2017 at 22:53

    Vet du hur viktig Du är‼️Så bra att du orkar, så därför vill jag/mfl ge dej så mycket stöd o beröm jag/vi nånsin kan‼️❤️❤️

    • Reply
     Johanna
     9 juni, 2017 at 05:47

     Hurra!! :D Det du/ni kan göra är att sprida mina texter och blogginlägg.Trycka på lilla knappen ”Dela”/”Share” i slutet av inläggen. Eller varför inte skriva ut och sätta upp på jobbet? ;)

Dela gärna med dig av dina tankar med en kommentar!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.