BarntandvårdHumor

Min far tandfen

Minns ni tandfen, och besökte hon er när ni var små? Besöker hon fortfarande era barn? Traditioner skiljer sig alltid en aning från familj till familj, så även denna. Grundprincipen är att när barnet tappar en mjölktand så läggs den under huvudkudden och under natten kommer tandfen och byter ut den mot en slant. Jag tycker om gamla myter och sägner, det är fint och skänker lite välbehövlig mystik till tillvaron. Ni kan läsa mer om just tandfen på Wikipedia.

Min pappa fuskade lite när han agerade tandfe, istället för att byta ut tanden mot ett mynt lät han tanden ligga kvar (i ett vattenglas istället för under kudden, det var nog smidigare så). Kanske för att jag så gärna ville spara mina tappade tänder. En tidig morgon då en tand låg i glaset hade min pappa inte möjlighet att vara tandfe så han överlät denna viktiga uppgift åt sin sambo. Hon hade inte blivit informerad om vår osagda överenskommelse och bytte således ut tanden mot ett mynt. Man skulle väl kunna tro att en tio väger mer än en mjölktand när man är liten, men inte för mig! Jag blev fullkomligt förtvivlad och mäkta upprörd när min tand inte fanns i glaset! Det var förmodligen ingen rolig morgon för varken mig eller sambon, som tvingades trolla tillbaka min lilla gadd.

Annons

Traditioner mellan en liten flicka och hennes far är otroligt betydelsefulla oavsett hur små de än må vara. <3

tooth-fairy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!