FeaturedHumor

Pärla tänder på pärlplatta

Idag är det soligaste fredagen i mannaminne och jag är hemma med barnen. På köksbordet står burkar med olika pärlor och jag ska pärla tänder på pärlplattor. Min älskade treåring vill ha en egen pärltand och gråtskriker mig i örat i bara tre minuter för att jag använder fel pärlplatta. Men en tand ska hon få.

Pärla tänder på pärlplatta.

Barnen älskar att pyssla. Jag älskar när de pysslar och jag får dricka kaffe medan jag läser eller skriver blogginlägg. Ska jag vara med så vill jag ha ett tydligt uppdrag, något som har ett syfte. Det ska gå att göra något vettigt (?) av det sedan.

Annons
Pärla tänder på pärlplatta.

Så min tanke var att pärla tänder på pärlplatta för att sedan göra kylskåpsmagneter av dem. Har dock bara kommit till att färdigställa tänderna.

Så här kan du göra:

  • Pärla tänder efter mönster eller på frihand.
  • Stryk pärlplattan med strykjärn (utan vatten) på båda sidor.
  • Låt svalna under en tung bok.
  • Använd limpistol för att limma fast en magnet på baksidan. Går säkert fint med annat lim med, bara det är hyfsat starkt och fäster på plast.
Pärla tänder på pärlplatta.

Mina två första försök. Hade problem att få pärlorna att fastna, strök så in i norden att halva pärlplattans piggar har blivit nedsmälta till små stubbar. Blä. Vänd istället pärlplattan och stryk lagom på båda sidor för bäst resultat.

Pysslar ni något tandvårdsinspirerat? Tipsa gärna, vill ha mer idéer så att jag kan pyssla ihop med barnen. : )

Pärla tänder på pärlplatta och gör kylskåpsmagneter

2 kommentarer

  1. Vårat spel vi gjorde som projektarbete när vi pluggade. Pepparkakor i form av tänder brukar det blir till jul 😃

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!