Min arbetsvardag

Dag 1 efter mammaledighet

För det första, jag var INTE beredd på känslorna som kom på kvällen dagen före jobbstart. Jag stod och tittade på min dotter som sov och grät floder, det kändes som om hjärtat skulle slitas ur mig. Så fullständigt ologiskt och oresonligt, separationsångesten var total. Detta för en dags jobb denna vecka! Jag sov kanske en timma under natten, upp 05:15. Lyssnade på Kropp & Själ i P1 under resan och försökte ignorera illamåendet pga sömnbristen. När jag kom till jobbet frågade jag min kollega med gråt i ögonvrårna om jag var helt knäpp som reagerat med sådan separationsångest? Det var SÅÅÅÅ skönt när hon sa att hon också upplevt detsamma med sina barn!

Nu är vi alltså hela två tandsköterskor, istället för bara jag och tandläkaren som det har varit länge. Vi hann bara jobba ihop en vecka innan jag lämnade pga för tjock om magen. Att sitta och småprata tidigt på morgonen var den bästa starten. Ingen stress eller press att jag skulle kasta mig huvudstupa in bland patienterna. Faktiskt hade jag inte en enda behandling, min uppgift var att ställa i ordning rum 2 så att vi kan börja köra dubbla rum och tanken är att jag ska ha en del egna patienter där med.

Annons

Jag sprittorkade högt och lågt, över och under, inuti och utanpå tills jag borde varit plakat om man kunnat andas in alkohol och bli full. Körde om alla packade instrument i autoclaven, dubbla omgångar med reningsprogrammet för uniten samt körde igenom så mycket vatten jag kunde. Chefen kom in och frågade om jag byggde ut sterilen, för snart skulle nog allt iallafall vara sterilt på rummet också med min framfart. Haha det kändes bra! Jag kände att jag ville starta från noll där inne och själv ha superkoll på vad som var gjort och när, och att det var precis så rent som jag önskar. Man själv är bästa dräng! Sedan kompletterade jag instrument och annat material. Dock får det komma pö om pö för man kan omöjligt komma på varenda liten pinal som behövs. Detta plus lite pappersarbete och telefonsamtal tog faktiskt hela dagen. Jag är jättenöjd.

Det är hemskt roligt med en tandsköterskekollega som man kan utbyta tankar och tips med. Vi har redan tagit enhälliga beslut ihop och kommer säkert bli en livsfarlig duo! Jag tror att vi kompletterar varandra otroligt bra och att vi tre blir ett ruskigt bra team. Pepp!

Jag fick läxa med mig hem! Fylla i vår kompetensutvecklingsplan och en arbetsenkät för kvalitetsarbete. Den är nu ivägskickad och jag hade aldrig klarat det utan min rådiga assistent.

IMG_7885

IMG_7894

Glömde ju det viktigaste! Min viktigaste krönika på länge hos Dental24, känner jag. Om civilkurage, att gripa in och vara en medmänniska. Hur svårt kan det vara? Jättesvårt.
Läs läs läs och lyssna sedan på Kropp & Själ i P1 om att gripa in!

Johanna Ene, krönika på Dental24.se: När visade du civilkurage?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!