Min arbetsvardag

Service? Nej det ordet har vi slutat med

Är det jag som är gnällig eller märker ni också hur saker och ting fungerar allt sämre i vår vardag?

Ingen har väl undgått hur totalt Postnord kvaddat vår postgång här i landet, bara det att en sådan basal funktion sviktar är pinsamt i ett land som klappar sig självt på axeln. Det senaste har jag mer och mer märkt hur vi måste övervaka och bevaka varenda liten del för att driften av en tandvårdsmottagning ska flyta. Jag vågar inte släppa minsta tamp! Förut litade jag t ex på att beställda varor blev levererade snabbt och smidigt. Nu bevakar vi varenda vara i listan och får lägga värdefull tid på att ringa runt och jaga det vi beställt. Man söker viktiga personer som lovat tillhandahålla en tjänst, blir lovad uppringning men vi glömde visst sätta kniven mot deras strupe och fråga NÄR? För veckorna går och det är då inte en käft som ringer tillbaka. Ibland är det så.

Här om dagen blev det fel på vår diskdesinfektor (maskin som diskar instrument) och vi ringde företaget som årligen servar den. Först det sedvanliga trasslet genom växel och vidarekopplingar. Tre gånger fick min chef ringa upp igen då han blev bortkopplad. Han gav telefonen till mig på fjärde försöket. Damen i andra änden tog emot min felanmälan och meddelade sakligt att den nu var inlagd i deras system så att en tekniker kunde ta jobbet. ”Jaha, men kommer någon idag nu då?” ”Om ett par dagar kanske. Eller kanske idag. Men det vet jag inte. Så om ett par dagar åtminstone.” WHAT? VA? QUE? Jag förklarade för damen att vi är en liten klinik som inte har diskdesinfektorer stående på rad utifall om händer. ”Vi är alltså väldigt sårbara och behöver någon IDAG för det kostar ungefär en förmögenhet att inte kunna arbeta för att instrumenten är smutsiga.” Trots min frustration, ilska och försök att vara trevlig så fortsatte hon tala till mig som om jag vore ett litet litet barn som inte förstår att hon inte kan få en hundvalp. Nej lilla vän, jag förstår att du är ledsen och besviken nu. Men du kan ju få titta på hundvalpen om några dagar? Det går väl bra? Så så, det är ju bara en hund, nu får du sluta gny!

Annons

Fy faaaan! Vill ni reta upp mig så ring och tala nedlåtande till mig som om jag vore fem år och neka mig den största godisklubban. Jag lovar att jag kommer komma efter er med blåsbälg och raketbränsle. Jag skiter i om du inte har befogenhet att piska ut en tekniker till oss, säg det då! Gömma sig bakom en lam fasad av ”jag är ledsen men” är INTE service. Säg åtminstone som det är. Säg att företaget håller på att krascha och att du inte vet vad du ska ta dig till. Säg att det är så ruttet att du inte får lov till annat än att sitta och säga ”kanske om några dagar”. Säg att du gör ditt yttersta för att hjälpa oss som kund, och mena det! Herregud vad ledsen jag blir på folk som jobbar med service och totalt smutsar ner detta ord.

Vad hände med innebörden av det fina ordet SERVICE, som åtminstone för mig är något att hålla högt och värna om? Jag älskar att jobba med service. Jag älskar att hjälpa andra och göra mitt allra bästa. Jag har arbetat med service på olika sätt sedan jag var 20. Sisådär 13 år. I LOVE IT. Man måste nog vara lite galen och älska det om man ska kunna göra det bra. Eller vad säger ni? Jag vill ta tillbaka den riktiga innebörden av service medan jag slår mig fram med vassa armbågar i ansikten på de som tänker kortsiktigt med plånboken och sumpar företag och tjänster.

Men vi avslutar med ett stort fång rosor, för det slutade bra. Jag citerar texten på vår hemsida:

Veckans ros går till…
Steven Andersson, vår servicetekniker som ensam såg till att vi kunde jobba på idag när vår diskdesinfektor vägrade köra igång. Det är tur att det finns räddare i nöden, för när många tjänster och services blir allt sämre och mer otillförlitliga är de ibland allt man har. Idag blev det fel på vår diskdesinfektor, som rengör instrument med mera och som vi såklart är väldigt beroende av. Företaget som ska serva denna kunde inte lova någonting. Kanske skulle vi få en tekniker idag. Kanske om ett par dagar. Ett stort fång rosor till Steven, en trogen tekniker som verkligen ställer upp och alltid löser problem smidigt med ett leende! Vi har Steven Andersson att tacka för att vi kunnat jobba på idag och nästkommande dagar. Hurra!

Bitch

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!