Min arbetsvardag

En bra arbetsvardag

Hallå där!

Jag har nog inte riktigt kommit ur semesterkoman än, har varit så hemskt trött och inte orkat engagera mig skriftligt. Nu tänkte jag trycka ur mig massa bra saker för att kickstarta hjärnan. Gnäll är oftast enkelt ordnat och kommer ur en lika lätt som magsjuka. Mitt dilemma är att jag under arbetstimmarna är väldigt inspirerad och får hundra uppslag till blogginlägg, men väl hemkommen suddas de ut till en grå figur som dansar cancan inne i huvudet. Det låter väl skojigt men oh så oproduktivt!

Annons

Tänk ändå att jag har ett jobb som inspirerar mig dagligen. Det är jag jätteglad över. Både sysslorna jag gör och människorna jag möter. Det jag gillar mest med mina sysslor är att de är varierade. Repetitiva uppgifter som att sprittorka efter varje patient blandas med det pilliga i att sätta i ordning filar till en endodontibricka (rotbehandling). Det ger mig en knasig tillfredsställelse att ha ordning på de färgglada små filarna, haha.

På ett kontor hade jag med största sannolikhet blivit grå och bitter, bara att komma in i ett kontorslandskap kväver mig. Dock kan jag uppskatta att få sitta och ”vända papper” en stund då och då. När man sprungit omkring bland vilt spridda sysslor och varit 200% social kan det vara nästan meditativt att sortera in papper i en pärm, eller stämpla en hemsideadress på 300 visitkort. Eller sortera ägg, som jag hört önskemål om! Det sistnämnda går dock inte att få göra på min arbetsplats, så få inte för er något nu. 😉

Jag tror det gäller att man hamnar i ett yrke, på en arbetsplats, med kollegor som man är en bra pusselbit för. Det är en del som ska klaffa givetvis och det är inte så självklart alla gånger. Men den pusselbit man är är inte en med en fast form. Som tur är tycker jag! Man kan vrida och vända på sig en del, men till en gräns. Tyvärr finns det arbetsgivare, och även kollegor, som inte ser den där gränsen som måste få finnas. Så, en liten ögonöppnare till er. Ingen är gränslös och ingen har oändligt med sidor som passar. Ibland får andra vakna upp och vända på sig, men ibland är det dags att hitta ett bättre pussel att lägga sig i.

Puff, puff! Följ mig gärna på Facebook och Twitter så blir jag himla glad. 🙂

Följ mig på Facebook! Följ mig på Twitter!

6 kommentarer

 1. Hej.
  Fin och välskriven blogg du har med personlig ”twist” på inläggen som gör de lätta att läsa för någon som inte är i branschen. Och väldigt informativt.

  För du verkar helt brinna för ditt yrkesval.

  Såg att du i tidigare skrivet och recenserat olika produkter.Hur är det med eltandborstar, är det något du rekommenderar att använda och är det något du själv använder och har märkt skillnad efter du börjat använda?
  Eller har du något tips på märke/modell?

  Trevlig söndag och trevlig start på den nya veckan.
  /Pelle

  1. Hej!
   Tackar ödmjukast för de fina orden, blir så himla glad när mina rader här uppskattas! Det är då man vill klottra ner ännu mer. 🙂

   Jag ska ta och skriva ett inlägg om eltandborstar, så får alla ta del av det på huvudsidan. Det kommer under veckan!
   Kämpa på där ute i vardagen Pelle, än skiner ju solen varmt på oss faktiskt.
   Bästa hälsningar
   /Johanna

   1. Så lite så, bra skrivande skall uppmuntras. Och om det gör dig ännu mer taggad på att skriva så är det ju kanon.

    Inlägget d skrev om dig själv som patient var bra också, för det är nog nyttigt att själv lite se vad du utsätter folk för.
    Hur är det för dig är du som folk i allmänhet och har/har haft lite hål/lagningar?

    Ser fram emot inlägget om eltandborstar så man får tips från en expert. 😉

    Kämpa på du med och hoppas att veckan börjat bra än så länge. Hoppas det inte blir allt för soligt på dagarna när du skall vara instängd på arbetet.

    Trevlig fortsättning.
    /Pelle

    1. Visst är jag som folk! 🙂 Hade en del hål som yngre, kakmonster och godisgalning som jag är. Fått laga även i vuxen ålder. Det var nog först när jag började studera till tandsköterska som jag insåg allvaret och började sköta mina tänder som sig bör. Så nu vill jag tro att jag har dem under kontroll. Så visst vet jag hur det är att ligga i stolen med den hemska borren i munnen! 🙂

     /Johanna

     1. Hej igen.
      Ber om ursäkt för att jag missat ditt svar.

      Skönt att höra att du är som vanligt folk och ingen supermänniska. 😉

      Så efter att du började jobba som tandsköterska har du inte behövt laga något eller?

      Okej, så du själv tycker att de är en rätt hemsk upplevelse att borra/laga?

      Hoppas hösten har fortsatt bra och att du inte tycker det är allt för jobbigt att det blir mörkare ute.

      Trevlig torsdag.
      /Pelle

     2. I början av min utbildning fick jag laga hål. Men nu hoppas jag att jag vet vad jag pysslar med med tandborsten så att jag ska slippa det igen. Klart jag inte tycker det är kul att behöva laga, det hade känts som ett grymt misslyckande idag. 🙂 Men så hemskt tycker jag nog inte det skulle vara, själva borrandet. Tycker det är mycket värre att gå till läkaren. Hos tandläkaren vet jag vad som händer och känner att jag har koll på läget.

      Hösten är vacker och jättemysig just nu ju!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!