Hälsa

Nej, det är inte bra

Känner mig uppgiven, frustrerad och så så trött. Har inte sovit en hel natt sedan en bit innan jul. Hostar hostar. Lungorna är trötta. Näsan envisas med att bli täppt, särskilt när jag vill sova. Någon virusinfektion har jag faktiskt inte, och vad det annars kan vara verkar ingen kunna ta reda på. Känns som om det är upp till mig själv, ensam, att reda ut nu. För prover tagna, lungor röntgade, frågor frågade. Fortfarande inget upplysande. Men mer medicin. Tack tack. Inhalera mera. Svälj och se glad ut.

Japp. Frustration på max nu. Tänkte att det kanske blir bättre om jag skriver av mig. Jag upplever att många tampas med långvariga sjukdomstillstånd för tillfället. Virusinfektioner och annat som inte tycks ge med sig. Vi är många trötta.

Annons

När pandemin började dala funderade jag mycket över vad pandemi-tiden skulle ge för hälsomässiga efterdyningar. Inte bara post-covid, utan bredare. Jag tror att det faktum att vi har isolerat oss från varandra så länge har en stor påverkan på vårt immunförsvar. Normalt sett möts vi dagligen av virus och bakterier i vardagen. Vårt immunförsvar får regelbunden träning och motion, lär sig stå emot. Men vad händer då när vi plötsligt inte får den träningen?

En längre tid där vi knappt utsätts för några av dessa dagliga konfrontrationer av virus och bakterier. När vi sedan återgår till det normala, ja vad sker då? Är vårt immunförsvar redo, eller har det tappat i kraft och ”glömt” att känna igen sina motståndare?

Jag vet inte detta, men det är väldigt intressant och högst aktuellt i min mening. Jag tror ju att vårt immunförsvar är som en muskel vi behöver hålla igång och träna dagligen. Är väl rimligt?

Det är lätt att deppa ihop, och det gör jag sannerligen stundvis just nu. För mig är det viktigt att agera och ha en plan, att aktivt skapa förändring för mig själv. För ingen annan gör det åt mig. Idag är jag i full färd med att riva ut alla sängkläder. Ska på egen hand utesluta kvalsterallergi. Jag har gjort allergitest mot kvalster och det visade ingenting. Men vad är ett test mot verkligheten?

Jag har också beställt antihistamintabletter och Nasonex nässpray. Har normalt astmamedicin, som nu är utökad med lite annat smått och gott pga hosta med mera. Jag har för längesedan insett hur dyrt det är att inte vara frisk, samt att ha allergi. En del går på högkostnadsskyddet, men inte allt.

En annan sak jag ska ta tag i denna veckan är kosten. Inget vitt socker under veckan samt undvika gluten och mjölkprodukter. Har testat detta en gång tidigare och jag upplevde att jag mådde bättre samt hade mer energi. Det är dock klurigt och utmanande att hålla fast vid en specifik kost med övrig familj som inte alls är intresserade. Men… NU KÖR JAG! 😀

Lider du av någon allergi, astma eller annat och har testat en specifik kost som faktiskt hjälpt? Dela gärna med dig av dina erfarenheter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!