ProdukterRecensioner

Recension av Dentosal tandkräm

Jag har testat Dentosal tandkräm för vuxna. En tandkräm som innehåller bikarbonat och salt, alltså sådant du säkert redan har i skafferiet. Vad jag tycker om denna får min recension av Dentosal tandkräm utvisa nu.

Innehållsförteckning Dentosal tandkräm

Sodium bicarbonate, Vatten, Glycerin, Propylene Glykol, Cellulose Gum, Aroma limone, Cocamidopropyl Betain, Sodium Chloride, Sodium Saccharin, Sodium Flouride
Innehåller natriumfluorid (1500 ppmF).

Annons

Jag uppskattar produkter med en kortare innehållsförteckning, det ska vara möjligt att förstå sig på ett innehåll anser jag. Självklart är det ord man inte är familjär med men här känns det överkomligt att ta reda på vad det är till skillnad från innehållsförteckningar med 25+ poster okända benämningar.

Recension av Dentosal tandkräm av Tandskoterskan.net

Borsta tänder med Dentosal tandkräm

Jag har borstat tänder med Dentosal tandkräm i ca tre veckor. Ja, det behövs längre tid för en riktig utvärdering, men mitt tålamod tryter. Hade jag gillat den mer så skulle jag fortsatt, men det blir nog bara den här tuben. Anledningen till att jag valde att prova Dentosal var att jag hörde att den skulle vara väldigt mild, endast liten bismak av salt. Jag kan inte hålla med om detta.

Lät barnen vara testkaniner

Detta är en tandkräm för vuxna, men för att få en bredare bild av hur smaken upplevs lät jag barnen på 6 och 8 år testa Dentosal tandkräm en gång. 8-åringen använder vanligtvis samma vuxentandkräm med mild mintsmak som vi vuxna, 6-åringen är mer smakkänslig och har en tandkräm med jordgubbssmak. Jag gav dem 2 cm med Dentosal tandkräm på tandborstarna som de borstade med. Snabbt hade jag två barn som spottade och fräste över handfatet som två ilskna katter. Enligt deras smakpreferenser är detta inte en mild tandkräm.

Min egen upplevelse av Dentosal

Jag är absolut för produkter med ett mer rent, naturligt innehåll så länge de är välbeprövade och gör det de ska. Smaken skulle jag beskriva som en lite märklig blandning av mild mint, sötaktig med touch av salt. Inte min favoritsmak men jag vande mig snabbt. Tycker dock det är en konstig eftersmak att ha, känner inte riktigt den där fräscha känslan. Smaken är inte stark (jag är måttligt känslig) men jag skulle då definitivt inte klassa den som mild heller.

Det har funkat alldeles utmärkt att borsta tänderna med Dentosal, men något utöver det vanliga är det inte för mig. Min upplevelse är att det känns renare med min andra vardagstandkräm. Kan inte heller se någon synlig skillnad, t ex att missfärgningar blivit mindre.

Tandkrämens konsistens är ganska fast och i min mening grovkornig. Den lägger sig som en stadig korv på tandborsten! Haha…. Det jag uppskattar mycket är dock att den inte löddrar. Dentosal innehåller inte traditionellt skummedel (sls). Borsta med fördel utan vatten.

Vem bör testa Dentosal tandkräm?

Jag skulle rekommendera Dentosal tandkräm till den som är väldigt känslig i munnen och söker en sparsam och mer naturligt utformad innehållsförteckning, men som inte störs av smak. Den som endast letar efter en skumfri tandkräm kan också bli glad av Dentosal.

Lite historia om Dentosal, som funnits ända sedan 1915

Handla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!