Min arbetsvardagProfylax

Tips för PROPHYflex och lite vardagsilska

Jag har fått in ett fint tips angående användandet av blästern PROPHYflex som jag skrev om i förra inlägget. För mig var det ganska svårt att få till det med bara två händer och behov av både sug, spegel och bläster. Citerar: ”Använd en smal böjbar sug och kroka i mungipan och låt ligga.” Detta känns passande för mig. Tack så mycket!

Jag är en väldigt glad och positiv person när jag jobbar, det är inte mycket som drar ner mina mungipor eller bringar mig ur fattning. Men där finns en sak. När en vilt främmande person skriker på mig i telefon utan anledning och är vansinnesotrevlig utan att presentera sig. Då är det nog nästan tur att personen slänger på luren i örat på mig. För jag tappar liksom lusten att vara hjälpsam när första kontakten är vrålande ord innan jag ens hunnit försöka hjälpa personen till rätta. Visst vet jag om ilskan som föds och yttras ur frustration, vanmakt, otillräcklighet, värk, rädsla och liknande känslotillstånd och det är ok när det kommer från en av ens patienter i affekt. Men någonstans får det ta mig tusan räcka och jag vill utan att böja på nacken ryta till och be människor bete sig! Jag är också en människa som sliter dagligen för att andra ska må bra och få hjälp så då är måttet ganska rågat när en sko full av tjära far upp mot mitt ansikte. Fan, på ren Svenska, om det är något som får mig förbannad så är det dåligt telefonvett!

Annons

Så, nu känns det mycket bättre! Ilskan måste ut så att man inte blir en ballong som sprängs vid olämpligt tillfälle, haha. För övrigt har jag haft världens bästa dag på jobbet. Det har varit riktigt tufft och galet mycket att göra länge, idag flöt allt och vi kom ifrån praktiken i tid, tjohooo! Hoppas ni har det bra ute på alla andra kliniker, bästa tandsköterskor!

P.S. Nu finns en ny liten text av mig på Dental24 här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!