Min arbetsvardag

Vanlig måndag med nässpray i ögat

Ja, inte är det då något märkligt med att jag helt missar näsan och sprutar nässpray rakt i ögat och hoppar kråka runt i fikarummet medan jag försöker se klart igen. Tror jag missuppfattade hur mitt ansikte är uppbyggt lite där.

Idag har jag pillat med blekskenor i tillverkningsfas mellan patienter. Trodde jag skulle smida klart dem på 1-2h, men telefonen gick sådär galet måndagsvarm så nu får jag ha kul med dem i morgon också. Hurra! ^_^ Jag har någon slags hatkärlek till att göra blekskenor. Är inte så förtjust i den här blek-hetsen som ökar i takt med att det där Amerika tycks smyga sig närmre och närmre oss. Jag vill allra främst värna om en frisk och glad mun och hållbar tandvård. Visst förstår jag att man vill bleka när tänderna är hemskt missfärgade, det hade jag också velat förmodligen, men när man ser en verklighet där så många idag inte ens har råd med den mest grundläggande tandvård så känns det här med att bleka tänder rätt…. oviktigt. Men jag gillar att sitta för mig själv och hantverka och känna att jag blir bättre för varje par skenor jag gör. Undrar just hur patienterna hade reagerat om jag svarat på deras önskan om tandblekning med ett ”Nej det får du verkligen inte, för det är OVIKTIGT!”… Ja, vem är jag att tala om vad som är viktigt eller ej för en annan människa. 🙂

Annons

Varför varför varför är det SÅ tråkigt att flossa? Trots att jag vet om mitt behov och informerar andra om det, kan konsekvenserna av att slarva, vet precis hur jag ska göra… men jag kan inte lura min hjärna att tycka det är en nöjsam liten syssla sådär på kvällskvisten. Herregud, nu känns det som om jag berättat värsta hemska hemlisen för er och HÄDAT i mitt yrke som tandsköterska! FÅR jag ens lov att tycka det är så fasansfullt trist med tandtråd? Det är en av många sysslor som just nu tycks rinna mellan fingrarna på grund av extrem trötthet och lite för mycket virrvarr. Ångesten av att ha kunskap och inte leva upp till den. Någon som känner igen den?

Nu hoppade katten upp bredvid mig och sa att det är läggdags. Japp, så funkar det i den här familjen. Älskar att lyda en katt, de vet faktiskt bäst!

Flossing

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!