Allmänt

JagSmygerInte

Tänkte belysa den nya ikonen JagSmygerInte som pryder min sida i högerspalten:

JagSmygerInte

Annons

Jag citerar:

#JagSmygerInte är ett upprop från Better Bloggers, ett yrkesnätverk för bloggare och online influencers, för att uppmana dig att följa marknadsföringslagen och vara öppen och tydlig mot dina läsare vilket innehåll som är köpt i dina kanaler.

Det är tyvärr väldigt vanligt att företag kontaktar bloggare och vill att man ska samarbeta och göra reklam för dem utan att det ser ut som reklam. Köpta blogginlägg där det egentliga syftet och avsändaren är dolt. Detta går helt emot marknadsföringslagen och är alltså olagligt, vilket många kanske inte vet eller inte bryr sig om. Oftast erbjuds man dessutom pinsamma ersättningar för detta och det är inte ovanligt att man blir otrevligt bemött, som om man som bloggare bara ska vara himla glad att någon sträcker fram en sko som man får slicka på. Finns såklart trevliga aktörer med men det rättfärdigar inte att man ber någon utföra tjänster som strider mot lagen. Jag har fått ett par sådana här erbjudanden och självklart går det bort!

Jag tycker det är viktigt att belysa detta, för min trovärdighet gentemot er och för andra som bloggar. I min blogg kommer det vara tydligt märkt om ett inlägg är ett samarbete eller sponsrat. Ni ska aldrig behöva undra. Jag är glad att Better Bloggers fått upp mina ögon för detta, tack! Gå gärna in på deras sida och läs för mer info.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!