Tips

Sommarplan: vara försökskanin

Semester om två veckor, det är alltså hög tid att planera in alla roliga aktiviteter hörrni!

Jag har insett att jag kommer ha fullt upp varje dag, med att borsta tänder! Haha, har en hel hög med tandborstar, tandkräm och diverse tillbehör så det blir till att testa tandvårdsprodukter. Lite tandborstskador lär det väl bli, men det får räknas som en sportslig skada och är man elitsportande tandsköterska reser man sig ur det också. Om ni inte fattar vad jag menar får ni genast läsa min krönika Tandsköterska – en sport. 😀

Annons
TePe Good tandborste. Eco friendly, bio-based plastic, bio-plast, miljö.
TePe Good, tandborstar av 96% bio-baserad plast. Lite snällare mot miljön, en bra start för tandvårdsprodukter. Har börjat testa en av dessa nu.

 

Brilliant Smile tandkräm och fluorskölj.
Brilliant Smile. Det här med vitare leende och blekning är ju inte direkt något jag bryr mig särskilt mycket om. Föredrar mer naturliga produkter som är snälla mot mig och helst miljön också. Men allt ska få en chans, tror dock detta blir en vintertestare för att eventuellt lysa upp med ett bländande leende i vintermörkret. 😛

 

Tandkräm Colgate Total, Parodontax, Sensodyne Rapid Relief.
Ett urplock ur tandkrämshögen. Colgate Total har jag redan provat under 1 månad nu. Vi blev inte kompisar, för mycket skum, för mycket skumt SLS. Kändes som om jag var gravid igen, kvälja kvälja… :/ Men rent blev det säkert.

 

Tandborste Collis Curve, Mun-H-Center, hjälpmedel munvård och tandborstning.
Collis Curve tandborste. Träffade så snälla personer från Mun-H-Center på Swedental i höstas som skickade dessa till mig efteråt, då vi pratade om besvärlig tandborstning på min lilla dotter. Den här borstar alla sidor på samma gång. Kommer ett inlägg om dessa så småningom, bergis.

 

Tandborste, tandkräm, mellanrumsborstar och tuggummi från Curaprox.
Tandborste, tandkräm, mellanrumsborstar och tuggummi från Curaprox. Detta godisaktiga tandvårdskit har jag också precis börjat testa. Älskar tandkrämens smak, vill ju äta den… Och visst påminner mellanrumsborstarna om sådana där sega godisnappar? 😀 Nu ska vi se vad de håller för också…!

 

Det tar ju ett tag att testa tandvårdsprodukter ordentligt, om man verkligen vill veta deras kvalitet. Jag får väl börja borsta tänderna fem gånger om dagen, tålmodighet är inte min starkaste sida om man säger så. Men å andra sidan är envishet det. Jag vill minst testa varje produkt på daglig basis under en månads tid. Vissa får nog testas ännu längre för att kunna få ett vettigt resultat.

När det gäller tandborste är det viktigt för mig att den får plats överallt i min mun, har ganska trångt här och där, att borststråna inte spretar åt alla håll efter två veckor och att det faktiskt känns rent. Jag har använt samma tandborstmodell i sju år och den är måttstocken för alla jag jämför med. Testade en tandborste förra året i ca två månader. Tyckte det kändes lite luddigt på tänderna, bytte tillbaka till min vanliga tandborste och vips var plack-luddet borta på en kväll!

En tandkräm ska smaka fräscht och ha en noggrann innehållsförteckning som allra helst saknar SLS (skummedel) för det är så himla värdelöst och helst vill jag ha så få konstigheter som möjligt i de produkter jag använder till min kropp. Fluor = självklart!

Mellanrumsrengöring, alltså jag gillar ju Plackers. Eller det är en hatkärlek. Det finns inget tråkigare än att stå där och harva med sin Plackers i käften. Så får väl inte jag som tandsköterska säga… men det skiter jag i. Mellanrumsrengöring är dötrist, men ska ju göras. Ibland blir det borstar, då  ska de vara enkla att lura in mellan tänderna och metallen i mitten får inte skrapa emot. Men nu måste jag fråga er, hur förvarar ni era använda mellanrumsrengöringsverktyg? Alltså de som går att återanvända. Jag tycker det är lite grisigt att ha de liggande bara, ve tinte var jag ska lägga dem? Curaprox har bra kork till sina, men Plackers är lurigare. Tipsa mig!! 🙂

Vilka tandvårdsprodukter hade ni helst velat testa?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!