PatientTandvård

Världens sjåpigaste patient

Somliga borde ju skärpa sig, ligga och svettas i tandläkarstolen och oja sig som en skadeskjuten kråka. Propsa på bedövning vid minsta lilla och gnälla över att det är jobbigt att gapa länge. Påstå att man känner sig som en träbit i slöjden som ska raspas!

Tänk att någon som faktiskt jobbar med tandvård kan hålla på så där. Tänk att det där är JAG! Är det konstigt att man är sådan här som patient och tandsköterska? Jag är inte rädd, lite smärta kan jag ta och jag litar fullständigt på tandläkaren och sköterskan. Det ligger snarare hos mig själv och mina galet höga krav på mig själv. Jag får sådan ångest av att veta att jag har misskött mig och kanske åsamkat mig problem när jag faktiskt vet och kan hur man sköter sin munhygien perfekt! Det spelar ingen roll att det finns viss godkänd förklaring så som graviditet och bebis, jag ska liksom bara klara av allt som en himla superhjälte, enligt mig själv. Därav förvandlas jag till en pöl i behandlingsstolen. Hoppas jag inte stank för mycket svett och bebisspya, hehe…

Annons

Men nu är jag så lycklig så, för jag är len och ren i truten och fick en gammal skavank till lagning bytt. Det är inte en enorm prilla under min läpp, det är min tunga som måste vara där och känna hur slätt och blankt det plötsligt känns. Brukar ju vara tvärtom. 🙂 Det är då inte lätt att laga approximalt i min överkäksfront där tänderna står huller om buller och kramas hårt. Jag gillar hur de har byggt bo i min mun och är så glad att ha en tandläkare som antar utmaningen utan att vilja räta ut husraderna!

Vår nya tandsköterska är en guldpärla. Hennes lugn är så totalt och smittsamt  och utan att se vad hon gör där jag ligger i stolen är jag totalt trygg. Tänk att så små gester som en varm hand på min, eller en hand på axeln helt kort kan göra så mycket för min upplevelse när jag ligger i stolen.

Det är verkligen viktigt att vara patient själv ibland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!