AllmäntMin arbetsvardag

Vikten av att vara guld värd

Att uppskatta alla som bidrar till ett gott arbete verkar vara en konst svår att bemästra i dagens samhälle. Ofta är det bara en, eller ett fåtal personer som uppmärksammas för sina exemplariska prestationer. De allena är knappast hela sanningen! Självklart tänker jag låta tandvårdskliniken stå exempel nu.

Tjänster som kan finnas på en tandvårdsmottagning:

Annons
  • Tandläkare
  • Tandhygienist
  • Tandsköterska
  • Receptionist
  • Sterilbiträde
  • Lokalvårdare
  • Klinikchef
  • Klinikkoordinator

Vem/vilka tror du får mest uppmärksamhet när kliniken går bra och patienterna är nöjda? Som jag ser det är mottagningen ETT lag med ETT gemensamt mål (nu får ni ursäkta mig men kan ni inte lista ut vad målet är så ber jag er att gå och titta apatiskt på dumburken istället för att försöka förkovra er på Internet). Känner man inte av lagarbetet som en stor enhet på arbetsplatsen tycker jag det är något väldigt viktigt att börja arbeta för.

I kölvattnet från dessa ord tänker jag fräsa upp en rejäl svallvåg av blommor över vår grymma städerska! För vad är livsviktigt rent ut sagt på en klinik om inte hygien och lokalvård. Vår städerska tar hand om golv och sopor med tillhörande källsortering. På morgonen efter att hon varit där är det också alltid skinande rent i köket. Egentligen tycker inte jag att hon ska diska efter oss, rast är inte arbete och ingen ska behöva städa upp efter mig när jag sörplat kaffe och smaskat mat. Självklart glömmer jag någon gång att diska min kopp men jag förväntar mig inte att den ska vara ren dagen efter. Nu är den dock det och golvet alltid solskensrent. Vår städerska kommer när vi inte är där, så det känns som om all smuts bara magiskt trollas bort! Det är väl ofta så och lätt att glömma bort att en hårt arbetande människa faktiskt ligger bakom. Vi tar det för självklart. Min chef påtalar dock ofta vilken otroligt bra och pålitlig städerska vi har och att han hoppas att hon aldrig lämnar oss. <3

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!