Allmänt

Att ruva på sina drömmar

Drömmar, förhoppningar och mål. Vad har ni för några?

Jag har många av varierande mått. Alltid varit drömmare. Inte alltid varit modig nog att göra dem till mål.

Dröm + Mål = Förhoppning.

Annons

Förhoppningar kan grusas, kastas som en sten hårt i magen. Luften går ur en. Phuuuuuhhh. Men hur ser alternativet ut? Köra på säkra kort, aldrig chansa och aldrig vinna? Förbittra sig över de mål man aldrig ens vågat drömma om? Jag fick tidigt veta av andra att jag var en drömmare som skulle sluta fantisera och skaffa mig realistiska målsättningar. Den sena dag då jag anser att jag blev vuxen och brutalt skaffade nyckel till mitt eget liv var också då jag insåg att det är livsviktigt att våga drömma vilt om sin framtid. Hejdlöst och svindlande ska det vara.

Att drömma och sätta upp fantastiska mål betyder inte att man är orealistisk och saknar sunt förnuft. Önskar jag kunde talat om det för mitt unga jag. Alla drömmar jag har behöver inte infrias, det viktiga är att de får vara levande i mitt sinne och att de när min nyfikenhet till att välja olika vägar.

Tandsköterska Johanna Ene och tandsköterska Hanna Lopez i Alingsås.
Tandsköterska Johanna Ene och tandsköterska Hanna Lopez sitter på hund i Alingsås.

 

I fredags träffade jag tandsköterskan Hanna Lopez från My Dentist i Borås. Vi hängde i Alingsås, pratade drömmar och framtidsmål och det var första gången vi sågs. Tack Internet för nya bekantskaper, kompisdejta är absolut en toppengrej! Nu för tiden träffar jag nästan bara nya människor via tandvården, lever ju där så… Det roliga är att jag och Hanna hade prick allt annat än tandvård gemensamt, pratade med glädje igenom 4h. Tänk vad galet och finurligt livet är, man träffar någon och tror att det mest ska bli jobbsnack, men så sitter man där och pratar framtidsdrömmar och mål med en främling. Det var knäppt hur mycket gemensamt vi hade, absolut att våra stjärntecken förde oss samman, hihi.

Tänk om jag var kvar i mitt hämmande äggskal, då hade jag aldrig vågat säga ja till en sådan kompisdejt. Att jag en dag bestämde mig för att äga nyckeln till mitt liv och börja säga ja även om något var sjukt läskigt, det har öppnat så många dörrar som jag ens aldrig trodde fanns för min del.

Hunden jag och Hanna sitter på tillhör butiken Balders Hage. Det är verkligen en drömmig butik på många vis. Jag fick en oväntad och spontan present därifrån av Hanna; ett ägg! Fick välja det finaste.

Ägg i plåt från Balders Hage i Alingsås.
Ägget ruvas av solen i mitt köksfönster.

 

Efter samtalen vi haft under dagen kom jag direkt på vad jag ska ha mitt ägg till. Det ska fyllas väl…

Nu är ägget fyllt av många små lappar med ord om både stora och små drömmar och mål. En lapp för varje framtidsmål. Som en affirmation. En gång i halvåret ska ägget kläckas. Då blir det spännande att se om någon dröm har uppfyllts, eller om jag byter ut ett par lappar mot nya drömmar. Jag känner absolut noll prestationsångest eller krav över att uppfylla målen. För mig är det bara en väldigt fin grej, ett ägg att värna om och som påminner mig om att hålla drömmarna vid liv oavsett.

Vill du också ruva på dina drömmar? Jag söker nu officiellt ägg-kläckar-kompisar! 😀

Tandsköterska Johanna Ene och Tandsköterska Hanna Lopez i Alingsås.
Tack tandvården. Tack Internet! Och tack våra stjärntecken Väduren och Skytten, haha! 🙂

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!