HälsaMin arbetsvardag

Onda händer när man jobbar med tänder

Det här är ett yrke som verkligen kan slita på olika delar av kroppen, har jag fått erfara redan efter 2,5 år. Konstiga arbetsställningar och många rörelsemoment av ett och samma slag sätter spår i axlar, nacke, handleder, rygg med mera. Det är individuellt såklart. Man kan gnälla på yrket och arbetsmiljön, säga ajajaj ojojoj, men det finns en del att göra själv i första hand. I andra handen tar man tag i arbetsmiljön och förenar dem till det bästa möjliga. Jag har förstått att jag måste hålla min kropp relativt stark för att må bra med mitt arbete. Gärna med så enkla och billiga medel som möjligt.

Nyligen började jag känna av svag värk från fingrarna i högerhanden (min arbetshand som håller sugen, rör alginat…). Kommer i kontakt med många med ledbesvär, särskilt kvinnor, i jobbet och blev sjukt nojig! Jag har alltid haft ganska svaga handleder och nypor. Dags för bot och bättring, gick till sportaffären och köpte ”Hand Grips” för att träna upp händerna. Det är ett handtag med en stålfjäder som du klämmer ihop. Två par i ett paket för 99 kronor. Det fanns ett alternativ som var en gummiboll du klämmer på, men den kändes inte lika givande. Nu har jag mina hand grips vid datorn och använder dem regelbundet när jag sitter och läser eller ser någon tramsig serie.

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!