Studera till tandsköterskaTillsammans är vi starka

Få med sig allt i kappsäcken

Efter ett år har jag insett att våra kappsäckar från utbildningstiden mest hade en lunta papper med teoretiska kunskaper i botten.

Jag var ganska oroad över detta då anställningens första dag kom. Det var så ofantligt mycket praktiskt arbete att få grepp om att det kändes som bergsbestigning på hög nivå. Då sa min chef något som fick mig att slappna av lite och som förmodligen är sant. ”Nu har du fått den teoretiska grunden och ett papper på att du får lov att börja lära dig yrket på riktigt.”

Under detta år har jag hela tiden försökt se vad jag lyckats få ner i kappsäcken och vilka bitar som fattas i den. Förra veckan kom jag till tandsten. På vår lilla mottagning är det tandläkaren och hygienisten som sköter all depuration. Det fungerar jättebra och de har så mycket erfarenhet och är så duktiga att jag aldrig ens tänkt på att få göra det. Men nu slog tanken mig, missar jag en viktig del? Genast gick jag in på Facebookgruppen som min klass från utbildningen har och frågade hur det var för dem, får de skrapa tandsten och i så fall för hand eller med EMS? Bad om lite råd och tips då jag kände mig som en nykläckt kyckling i ämnet (vi har kunskapen på papper genom utbildningen men det var en så minimal del med alldeles för lite praktisk övning för att ge någon tyngd i bagaget).

Annons

Härligt nog var det flera av mina goa studiekamrater som berättade om hur de arbetade och vad de får göra och inte. Det är guld värt att hålla kontakten och kunna ge varandra råd och stöd! Hur som helst var det väldigt olika med depurationserfarenheterna och jag blev lite lugnare. Dock är jag inte den som gärna låter det vänta på sig till en vacker dag så jag bad att få öva på min kära pojkvän. Detta gick både han och min chef med på! 😀 Men det får nog vänta en vecka eller två, nu panikmålar jag min lägenhet som ska säljas. Jag lovar att återkomma med resultat så snart som möjligt!

Kanske borde ta tillfället i akt och fräscha upp anestesin praktiskt när jag ändå har min man i stolen eller vad säger ni? 🙂

2 kommentarer

  1. Hej. Stå på dig och ta vara på den utbildning du har på ”papper” be tandläkaren att få lägga bedövning, depurera o.s.v. och att han/hon sitter bredvid som assistans.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!