BarntandvårdTandvård

Första tanden!

Sex månader gammal och nu har den första tanden kikat upp. Aj aj aj vilken vass liten sak.
Första tanden

Weapon of choice: Tandborste!
Första tanden

Annons

Vi turas om att hålla tandborsten och leker oss fram.
Första tanden

Jag har inte märkt av något annat utöver extrem salivering i samband med eruptionen. Inga ledsna miner eller ovanligt mycket gråt. Så skönt! Men det är tur att vi har en hel kökslåda full av dräggellappar för det går åt flera om dagen. Slemmiga snigelspår på allt och alla, haha.

Att introducera tandborsten var roligt, nu har vi använt den ett par dagar med bara positiva reaktioner. MYCKET GLAD tandsköterska! 😉 Jag borstar lite försiktigt medan jag talar om vad jag gör, busar och borstar under näsan. Sedan får dottern ha tandborsten och undersöka den bäst hon vill. Den är rolig både i och utanför munnen. Det var denna tandborsten som kom på posten från Folktandvården. Bra grepp och mjuk borste, jättebra!

Innan var jag orolig för att hon skulle bita i bröstvårtan med den lilla bissingen men det har hon inte gjort. Känns ändå rätt skönt att sluta amma nu, innan hon upptäcker att mamma tjuter så roligt när man sätter tanden i henne. Jag har hört av andra mammor att barnen gärna fortsätter bita när de upptäckt den skojiga detaljen. Hujedamig! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!