Min arbetsvardag

KaVo’s råd om föräldraskap

Dagens citat: ”Här sitter du barfota och räknar pengar!”
Blir verkligen inte mycket bättre än så. 🙂

Idag har våra tekniker från KaVo gjort hembesök för att klämma lite på röntgenrören och prata föräldraskap. Visst är det en härlig kombination! Under vårt lilla föräldraskapsprat så fick jag ett fint råd som inte var ett råd. Och just det var det fina, för man ska helst ge fanken i att ösa goda råd över nyblivna föräldrar. Icke-rådet löd: ”Man ska inte ge råd men, du kommer göra fel som förälder. Begå misstag och ångra dig efteråt. Det gör alla. Det är ok.” Summan av kardemumman, tänk på att du är mänsklig och straffa inte dig själv så hårt. Visst förstår man det, men ändå är det rätt skönt att höra. En välmenad påminnelse ur verkligheten. Hoppas att rådgivningen ingår i deras svidande arvode. När fakturan kommer: ”Att betala för utfört arbete av röntgenapparatur, föräldrarådgivning.”

Annons

För övrigt gillar jag tekniker. De kommer och öppnar våra apparater, lite som Pandoras ask, och väcker nörden i mig. Alltså det är så spännande att kika in i t ex en autoclav, se hur den fungerar och vad som händer bakom kulisserna. Jag försöker alltid passa på att lära mig något, även om jag inte har tid att stå där och hänga så kan jag snappa upp något litet åtminstone. Idag fick jag lära mig nya saker om röntgenstrålning och hur lampan i röret fungerar. Det känns trots allt väldigt relevant att ha koll på den utrustning man hanterar dagligen. Det hade varit kul att få plocka isär en hel unit och undersöka! Hade velat se chefens min när han kommer på morgonen och får syn på sin unit nedmonterad i hundratals delar… Mitt bland allt sitter jag på golvet som en go o gla femåring. It could happen. 😀

Tack KaVo’s tekniker för trevlig pratstund och väldigt pedagogiska och tydliga svar på mina frågor! Känner mig upplyst. Inte av röntgenstrålning, jag lovar… 😀

Vilken utrustning på kliniken hade ni helst velat meka med?

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Relaterade artiklar

Back to top button

Adblock Detected

Det kostar att driva en hemsida, annonser är det som gör att jag kan hålla bloggen igång. Därför ber jag dig att stänga av Adblockers. Tack!